Rusya, Kripto Paralarla Uluslararası Ödemeleri Yasallaştırmanın Peşinde

Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Aleksey Moisegev, Rus hükümeti için var olan şartlarda kripto varlıklar ile uluslararası ödemeler gerçekleştirmenin bir zaruriyet olduğunu söyleyerek;

Rusya, Kripto Paralarla Uluslararası Ödemeleri Yasallaştırmanın Peşinde

“Planladığımız altyapı sınır ötesi transferler için biraz katı olabilir. Bu nedenle bu transferleri önce yasallaştırmamız gerekiyor.”
Dedi.


Rusya Maliye Bakanlığı İle Rusya Merkez Bankası Arasında Kripto Para Fikir Ayrılığı 
Rus Maliye Bakanı, Rus devlet kanalı Rossiye-24’e verdiği röportajda kripto varlıkların Rusya'daki regülasyonu hususunda Rusya Maliye Bakanlığı ile Rusya Merkez Bankası arasında bazı görüş ayrılıklarının olduğunu söyledi.


Rusya'da hedeflenen mevcut altyapının kripto varlıkların uluslararası ödemelerde kullanılması açısından yeterli olmayabileceğini dile getiren Rusya Maliye Bakanı;


“Planladığımız altyapı sınır ötesi transferler için biraz katı olabilir. Bu nedenle bu transferleri öncelikli olarak yazısal bir düzene uyarlamamız gerekiyor. Bir taraftan insanlara bu avantajı vermemiz gerekirken diğer taraftan da para aklama ile uyuşturucuya ilişkin ödemeler yapılmaması açısından kontrol sahibi olmamız gerekiyor”

Dedi.