Mersin'de Kripto Para Dolandırıcılığı

Son zamanlarda gündemden düşmeyen haberlerden biride kripto para dolandırıcıları. Sayıları o kadar fazlalaştı ki dünyada ve ülkemizde halen dolandırmaya devam ediyorlar. Şuan bir kripto para uygulamasına kayıt yaptırmak için iban bilgilerini kimlik bilgilerini hatta kimlik elindeyken kişinin fotoğrafını istiyorlar. Üye olan kişilere bonus adı altında kripto para hediye edip uygulamalarında yatırım yapmaya teşvik ediyorlar. Kripto para dolandırıcılığında Son yaşanılan olay şu şekildedir. 

Mersin'de Kripto Para Dolandırıcılığı

Mersin ilimizde kendi ele geçirdikleri sosyal medya hesaplarından kedilerini sözde kripto para uzmanı olarak tanıtan kişiler sayısız kişiyi mağdur etti üstelik ellerinde 50 milyon kişiye ait kimlik bilgileri olduğu tespit edildi. Kendilerini kripto borsa uzmanı olarak tanıtan dolandırıcılar mağdurlara az para verip daha yüksek kazanç elde etme oyunu ile kandırdı. Mağdurlardan en az 5000 TL isteyen dolandırıcılar günlük kiralık evlerde sahte internet siteleri oluşturup sosyal medyadan paylaşımla avlarına düşürdükleri kişilerin telefonlarına kayıt adı altında link yolladıkları ve bu şekilde kişilerin banka hesaplarına erişebildikleri ortaya çıktı.

50 milyon kişinin kimlik bilgilerini ele geçiren şebeke ve 10 bin kişiye ait telefon bilgileri üzerinden dolandırıcılık işlemlerini yürütmüş. Şuan tespit edilen 39 kişinin 721. 334 TL’sini dolandırdıkları tespit edilmiştir. Harekete geçen ekipler, Mersin, Adana, Hatay, Gaziantep, Urfa, Mardin, Bitlis, Bingöl, Antalya, Konya, İstanbul, Malatya, Bursa ve Van'da Operasyon sonucunda 88 kişi göz altına almışlardır.