Kuzey Koreli Hacker'lardan 1 Milyar Dolarlık Kripto Para Vurgunu

Kuzey Koreli hackerlar, DeFi Kripto para protokolünden yaklaşık olarak 1 milyar dolar kıymetinde kripto varlık ele geçirdi.

Kuzey Koreli Hacker'lardan 1 Milyar Dolarlık Kripto Para Vurgunu

Son zamanların en popüler yatırım araçları arasında bulunan kripto paralar, bazı güvenlik problemlerini de beraberinde getiriyor.

Kripto para saldırıları denildiğinde ilk akla gelen Kuzey Kore olmaktadır. TradingPlatform tarafından paylaşılan bilgilere göre Kuzey Kore sadece 2022 senesi içerisinde yaklaşık olarak 1 milyar değerinde kripto parayı DeFi protokollerinde çaldı.


DeFi protokolleri, klasik finans piyasasındaki problemleri çözmek amacıyla oluşturulmuş özel otonom bilgisayar programlarından meydana gelen merkezi bulunmayan finans protokolleri şeklinde tanımlanıyor.


Bazı kripto para vurgunlarının Lazarus Group grup şeklinde oldukça yetkin bilgisayar korsanları tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıkarıldı.

Amerikan merkezli blockchain analiz firması Chainalysis, Kuzey Koreli siber saldırganların 2021 senesi içerisinde Kripto varlık platformlarına yaklaşık olarak 7 saldırı düzenlemek suretiyle toplamda 400 milyon doları çaldığını açıklamıştı.


Söz Konusu Hackerlar Kuzey Koreli Olunca Paralar, Nükleer Silahlara Gidiyor 

Kamuoyu ile paylaşılan raporda lazarus adlı grubun 2018'den beri her sene ortalama 200 milyon doları açmakta olan büyük miktarlarda sanal para çaldığı açıklandı. Birleşmiş Milletler Güvenlik konseyine göre bu saldırılardan elde edilen gelir ödül Kuzey Kore'nin önlükler silah ile Balistik füze çalışmalarını desteklemek amacıyla yürütülen etkinliklerde kullanılıyor.