Kripto’da Kriz Söylentileri Tedirgin Etti

2022 yılında kripto piyasalarında yaşanan düşüş nedeniyle bir çok şirkete düşüşe geçmişti. Bunlardan biri de likidite, kriz ile baş başa kaldı ve iflas başvurusunda bulundu. Kripto piyasası endüstri şirketlerinden biri olan Alameda’da benzer durum yaşanabileceği söylendi. 

Kripto’da Kriz Söylentileri Tedirgin Etti

Alameda’da Ne Oluyor?
Birtakım şirketlerin yaşadığı sorunlar kripto piyasasında, FTX borsası, Alameda gibi iflasın eşiğine gelen şirketler için yatırım ve kurtarma çabası planları gündeme geldi.
Son durum için ise Alameda’da likiditeye benzer bir krize girebileceği konuşulanlar arasında. Bu konuşulan piyasayı tedirgin etmeye başladı. Sebebi ise şirkette FTX borsasının yerel tokeni FTT bulunuyor. 


Binance, FTT’lerini Yok Edecek!
Daha da endişe verici bir durumda  Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun borsasına ait FTT’lerini satacağını açıklaması ile oldu. 
Zhao’da yaptığı söylem ile birlikte yapılacak satışların piyasayı çok fazla etkilemeden gerçekleştirilmeye çalışacağını söyledi. Binance’nin Ceosu aynı zamanda kripto piyasasına zarar verme gibi bir düşünceleri olmadığının da altını çizdi. 
Bu hafta sonunda ortaya çıkan yorumlar ile bir çok yorumcu FTX ile alakadar endişelerini dile getirdiler. Kripto yorumcularından çoğunluğu, büyük bir iflas tehlikesiyle karşı karşıya kalındığının altını çizdi, Binance şirketinin en sonuncu FTT tranferi ile birlikte krizin körüklendiği söylendi.