Kripto Paralar Ponzi Sisteminin Bir Parçası Mı?

Dijitalleşme ile beraber kripto paraların gündelik hayatımıza girmesi kolaylaştı. Merkezi bir yapı bulunmaması, kullanımının kolay olması ve teknolojik kolaylıklar nedeniyle son yıllarda kripto para piyasası olağanüstü bir büyüme gösterdi.  Kriptadaki bu yükseliş ile birlikte, devamlı artan coinler yatırımcıların heyecanını artırdı. Bitcoin Ancak 2022 yılı Kasım ayında Bitcoin 2021 yılında en yüksek seviyeyi gördü. 

Kripto Paralar Ponzi Sisteminin Bir Parçası Mı?

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Murat Kırık ve Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk kripto para piyasasına yönelik açıklamalarda bulundu.

D. Ali Murat Kırık yaptığı açıklama ile, “Kripto para sistemini artık herkesin biraz öğrenmesi gerekiyor. Sistem bu noktaya doğru kayıyor. Mecburen öğrenmek zorunda kalacaklar. Mesela metevarse var bu da bu sistem üzerinden alınıyor. Merkeziyetsiz bir yapıya sahip olan kripto paralar blok zincir üzerinden işlem görüyorlar. Uçtan uca aktarım sağlandığında işlemler şifreleniyor ve gönderen ile alıcı arasında anonim bir aktarım sağlanmış oluyor” dedi.
Artık yatırımlarının çoğunun kripto piyasasına kaldığını söyleyen uzmanlar, devletin bu konuda desteklerini artırmalarını da ekledi.