Kripto Para Dünyasında Flaş Gelişme! Binance'dan TL Kararı Geldi

Binance, yeni kripto para düzenlemesinin ardından Binance.com'dan TL çekimlerine sınırlama getirildiğini açıkladı.

Kripto Para Dünyasında Flaş Gelişme! Binance'dan TL Kararı Geldi

29 Nisan'dan itibaren ininal ve papara aracılığıyla para çekimi yapılamayacak. Binance'den Türkiye'deki kripto para dünyasını doğrudan ilgilendiren yeni açıklama geldi. Binance.com TL transferlerini durduruyor. Binance.com.tr'de ise henüz bir sınırlama görülmüyor.  Binance'in resmi sayfasından yapılan açıklamada şu ifadeler görüldü: 

16 Nisan 2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan "Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmelik" uyarınca 30 Nisan 2021 tarihinden itibaren ödeme ve elektronik para kuruluşları kripto para platformları için yatırma ve çekme işlemlerine aracı olamayacaktır.

Bu nedenle, Binance.com üzerinde Ininal ve Papara firmaları aracılığıyla TRY yatırma ve çekme işlemlerinin 29 Nisan 2021 14:00 saatinden itibaren yapılamayacağını üzülerek bildirmek isteriz. 

Ancak, bu durum TRY işlem çiftlerini etkilemeyecek ve söz konusu alım satım çiftleri işlem görmeye devam edecektir. Buna ek olarak, bu tarihten sonra TRY bakiyenizi BUSD, USDT, BTC ve diğer kripto paralara çevirebilir ve çekme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.