Kazanç Değil Kayıp Kapısı

Kripto para bankası, FTX iflasından sonra ortaya çıkan ve aniden gelen anormal para çekme sorununun karşısında bir de, Genesis’in bağlı olduğu şirket Digital Currency Group 1 milyar dolarlık finansman arayışına da henüz bir sonuç bulamadı. 'yeniden iflas' korku dalgasının getirisi olarak kripto paralara yeni bir satış dalgası daha geldi. Bitcoin 26 ayın ardından ilk kez 15.599 doları bulan bir sayıyla en düşük seviyesine indi. FTX skandalının etkisi, kripto para borsasını alt üstüne getirmiş oldu.

Kazanç Değil Kayıp Kapısı

FTX’in iflasıyla piyasaya kene gibi yapışan güven sorunu kripto para satışlarında büyük bir kayıp teşkil etmeye başladı. Dünyanın en büyük kripto parası olan bitcoin tahtında yeller esiyor, bitcoin, sabah saatlerinde 15.599 gerileyerek iki yılın en büyük çakılışını yaşarken daha sonra 15.800 doların üzerine çıkıp toparlamaya çalışsa da günlük kaybı yüzde 2.4 olarak tarihe geçti.

Etherheumda da aynı hareketler bu sabah saatlerinde yaşandı.  sabah saatlerinde önce 1.084 dolara kadar gerilerken de,  hızlı koyulan tepki alımlarıyla 1.105 dolara geri çıkabildi.

 Günlük kaybı yüzde 2.5 oldu