Kazakistan Olayları Bitcoin'i Derinden Vurdu

Kripto para lideri Bitcoin’de kayıp devam ediyor. Dün yüzde 7 gibi bir değer kaybeden Bitcoin’in bu duruma gelmesinde ABD Senatosu’nun kripto paralar ile ilgili aldığı karar ve Kazakistan olaylarının etkili olduğu belirtiliyor.

Kazakistan Olayları Bitcoin'i Derinden Vurdu

 ABD’den sonra Bitcoin madenciliğinde yüzde18,1 ile dünyada ikinci olan Kazakistan’daki olaylar ve Fed’in yayımlanan tutanakları sonucu Bitcoin ve diğer kripto paralarda düşüş yaşandı. Özellikle Bitcoin ve Ethereum da büyük değer kaybı söz konusu.

Kazakistan’da Sular Durulmuyor

Kazakistan’da 20 den fazla şirketin kripto madenciliği yaptığı belirtilirken ülkedeki savaş ortamı buna büyük darbe vurdu. Halkın sokağa dökülmesi, hükümetin istifa etmesi, Rusya ve Ermenistan’ın barış gücü askerlerini ülkeye göndermesi ülkede durumun ne olacağının belli olmaması işleri iyice karıştırdı. Bu durum ekonomik politikaların da nasıl devam edeceğini belirsiz hale getirdi.

Fed Tutanakları Bitcoin’i Derinden Sarstı

Dün itibariyle 14-15 Aralıkta düzenlenen son toplantının tutanakları açıklandı. İstihdam piyasası ve yüksek enflasyon nedeniyle ekonomiyi yavaşlatmak için merkez bankasının faiz oranlarını beklenenden daha erken yükseltmek durumunda kalabileceği belirtildi ve bilançodaki varlıkların azaltılabileceği ifade edildi.

Ayrıca ABD Enerji ve Ticaret Komitesi, kripto madenciliğinin çevresel etkisi hakkında bir gözetim raporu hazırlayacak. Toplantının bu ayın sonunda yapılması beklenirken kripto madenciliğinin çevresel etkenler üzerinde nasıl bir etki yapacağı ve ne gibi sonuçlar doğuracağı hakkında araştırmalar yapılacak. Bilindiği gibi birçok çevre koruma teşkilatı mektuplar yazarak kripto madenciliğinin zararlarına değinmişti.

Fed’in tutanakları sonucu borsanın düşüşüyle devam eden bu olaydan en çok etkilenenin ise Bitcoin olduğu ifade ediliyor.