IOTA'da Bir Günde %19 Değer Kaybı...

Kripto para birimlerinden IOTA'da bir günde %19'u bulan değer kaybı yaşandı. 24 Nisan'a 1.7300 USD ile başlayan IOTA, an itibariyle yüzde 19.04 oranında değer kaybı görerek 1.7300 civarında işlem görüyor.

IOTA'da Bir Günde %19 Değer Kaybı...

IOTA Mart ayının son günlerinde 1.4700 seviyelerine kadar gerilemişti. 16 Nisan'da ise 2.5600 USD ile son bir ayın en yüksek seviyesini test etmişti. Günlük kayıplara rağmen IOTA'da son bir senedeki kazanç dudak uçuklatan cinsten. Yıllık değer kazanımı %1.005,58 civarındaki IOATA , geçtiğimiz yıla göre katladığı değeriyle kirpto paralar arasında en yüksek piyasaya sahip 5. para birimi olarak dikkat çekiyor. 2014 yılında Almanya merkezli geliştirilip yönetilen IOTA, nesnelerin interneti dünyasının büyümesiyle , çözüm odaklı geliştirildi. 

IOATA VAKFI

IOTA Vakfı: Almanya'da kurulu bir sivil toplum kuruluşu olan IOTA Vakfı, IOTA sistemini yönetir. İş birliği yapmak isteyen tüm geliştiricilere ücretsiz lisans sağlar. IOTA Foundation kurumu, Volkswagen ve Innogy gibi firmalarla otomobiller için şarj ağı, dijital kimlik ve denetim izi imkanı veren CarPass adı verilen IOTA tabanlı bir teknoloji için iş birliği yapmaktadır. Deutsche Telekom, Microsoft, Fujitsu ve Samsung gibi teknoloji devleri ile IOTA teknolojisini kullanan bir veri pazarı açılmasını desteklemiştir.  IOTA Vakfı ayrıca Bosch, Consensys, USbank ve Cisco gibi firmaları da içeren Trusted IOT Alliance’ın kurucu üyesidir.

Piyasaya ilk defa 13 Haziran 2017 tarihinde giriş yapmıştır.