Herkesi Korku Sardı Milyarlarca Dolar Zararına Satış

Kripto para piyasaları dünden beri adeta deprem yaşıyor. Yüzde 90!ların üzerinde değer kaybeden kriptolarda ciddi zararlar söz konusu. Yatırımcılar ne yapacağını şaşırmış durumda. Zararına satış yapanların sayısı oldukça fazla.

Herkesi Korku Sardı Milyarlarca Dolar Zararına Satış

Kripto para piyasalarında sadece son 24 saatte 275 milyar doları aşan zararlar söz konusu. En büyük kripto para birimindeki kayıp ise yüzde 30’lara varmış durumda.

Birkaç gündür ciddi sıkıntılar yaşayan kripto para piyasaları dünden beri tarihi zararları gördü. Bir süredir sallantıda olan kripto piyasası UST (TerraUSD) isimli dolar endeksli kripto para biriminin çöküşü ile büyük bir kaosla karşı karşıya kaldı.

Terra Luna’da Tsunami Gibi Deprem

Son zamanların gözde kripto para birimlerinden olan Terra Luna, piyaslardan en çok etkilenen kriptolardan biri oldu. Son 24 saatte yüzde 99’dan fazla değer kaybeden Luna en yüksek 114,91 dolara kadar çıkmıştı. Ama gün içinde 0,030 doların bile altına düşerek yatırımcısını ciddi zararlara uğrattı. Ufakta olsa bir yükseliş içerisine giren Terra Luna 14.22 itibariyle 0,12 dolardan işlem görüyor. 

Bitcoin Yüzde 11 Değer Kaybetti

Bitcoin, son 24 saatte yüzde 11'den fazla değer kaybetti. Kripto para piyasalarının toplam büyüklüğü ise yüzde 20 civarı kayıpla 1,11 trilyon dolar seviyelerine kadar geriledi. 26 Bin doların altına düşen Bitcoin şuan için 28 bin 827 dolara yükseldi.

Webtekno’nun haberine göre Yaşanan olaylar silsilesi sektörün içindeki isimlerin dikkatinden de kaçmadı. Örneğin Hollanda merkezli kripto para borsası BigONE Exchange'in başkanı Andy Lian tarafından yapılan açıklamalarda, UST'deki dalgalanmanın tüm kripto para piyasalarına sıçradığı ve bunun bir kartopu etkisi yarattığı ifade edildi. Reel piyasalardaki enflasyon ve resesyon tartışmalarının yatırımcıyı zaten korkuttuğundan bahseden Lian, Bitcoin'deki düşüşle de yatırımcıların iyiden iyiye korkmaya başladıklarını ve panik satışlarının derinleştiğini belirtiyor.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen tarafından yapılan açıklamada, "TerraUSD olarak bilinen sabit coin bir sorunla karşılaştı ve değer kaybetti. Bence bu (sabit coinler) hızla büyüyen bir ürün ve yarattığı riskler de hızla büyüyor." ifadelerini kullanmıştı.

En Büyük Hacme Sahip 10 Kripto Para Birimindeki Son Durum

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /