FED'in Altın Dolar Bitcoin Ve Borsa Kritik Faiz Kararında Sona Gelindi! İşte O Tarih

Dünyanın dört bir yanında insanlar, ABD Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararını merakla bekliyor.

FED'in Altın Dolar Bitcoin  Ve Borsa Kritik Faiz Kararında Sona Gelindi! İşte O Tarih

Dünyanın dört bir yanında insanlar, ABD Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararını merakla bekliyor. Faiz artırımı kararının beklendiği kilit toplantı için geri sayımın başlamasıyla birlikte Fed'in faiz kararının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu.Bu haberimizde bu  faiz kararının açıklanacağı tarihe ve detaylara yer verdik.


BAŞTA 50 BAZ PUANDI
Amerikan Merkez Bankası yetkililerinden yapılan açıklamalarda , son dönemlerde en yüksek seviyeye çıkan enflasyona karşı sıkılaşma adımlarının atılması için faiz artırımlarının yapılmaya devam edileceği ve Mayıs ayı toplantısında 50 baz puan faiz artırımının masada yatırılacağına yer verildi. 


ENFLASYON HEDEFLERİ: %2.
Merkez Bankası Başkanı Powell, yaptığı açıklamasında, %8'e ulaşan enflasyon hedefinin %2 olduğunu ve bu nedenle gerekli sıkılaştırma önlemlerinin alınacağını söyledi.


BEKLENTİ 75 BAZ PUANA ÇIKTI
 FED'in faiz kararının önce 50 baz puan olacağı açıklanmıştı. Ancak aşağıdaki açıklamada, 75 baz puanlık faiz artırımına gidildiği belirtildi.Bu durum piyasalarda panikle karşılandı.
Borsada düşüş yaşanırken kripto varlıklarda  ciddi  düşüş yaşandı. Yaklaşık 10.000 dolar düşen Bitcoin, 38.000'in altına düştü.


FED FAİZ KARARI HANGİ TARİHTE AÇIKLANACAK?
ABD Merkez Bankası kaynaklarından edinilen son dakika bilgisine göre, faiz oranlarına ilişkin kararın görüşüleceği toplantının 3-4 Mayıs'ta yapılacağı biliniyor.  4 Mayıs Çarşamba günü  saat 21.00'de  Fed  faiz kararını kamuoyu ile paylaşılacak. 


Bu önemli günde alınan karar borsayı, kripto paraları, altını ve döviz kurlarını etkileyecek. Faiz oranlarının beklenenden fazla yükselmesi durumunda altın ve  kripto varlıklarını, borsayı düşüreceği ancak düşüşün sınırlı kalacağı kaydedildi. Dolarda da yükseliş bekleniyor.


Haberde yer alan bilgiler www.kamubulteni.com tavsiyesi değildir.