Fatih Altaylı'dan Kripto Para Borsası Çıkışı: Tamamiyle Keriz Sirkeleme Gibi Duruyor

Habertürk Ekranlarında Teke Tek Bilim programında Kripto para dünyası tartışılıyor. Gazeteci Yazar Fatih Altaylı, artan kripto para borsaları ve birimlerine ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Fatih Altaylı'dan Kripto Para Borsası Çıkışı: Tamamiyle Keriz Sirkeleme Gibi Duruyor

Türkiye'de Kripto paralara yatırım yapan insanların , ilgili para birimlerinin ne işe yaradığını merak etmediğini sadece hisse senedi mantığıyla hareket ettiğini belirterek, bunun dolandırıcılar için bulunmaz nimet olabileceğini söyledi.

Gazeteci Yazar Fatih Altaylı, "Benim gördüğüm şu, bu iş bu haliyle tamamen Keriz Sirkeleme operasyonu gibi. Niye? 9 bin tane var, Bora hocam gibi uzmanlar diyor ki 'Bunların her birinin bir gerekçesi var, kuruluş amacı var' ama borsada bunun, Borsa da değil Borsamtırak, bu saçma sapan üçkağıt şirketlerinde bunu oynayanların bunlardan haberi yok. Ne diyorlar, "Abi duydun mu Etherium 1'e 10 kazandırmış, Aman abi Etherium'a girelim" yani , Türk hocanın ABD'de kurduğu sistem vardır , o başka bir şeydir. Bunlarla kimse ilgilenmiyor , bu artıyor diye ilgileniyorlar. Tamamen hisse senedi mantığı. Niye olduğu belli olmayan şekilde artıyor, düşüyor diye bakıyorlar. Parayı da aracı kurumlar kazanıyor, böyle dolandırıcılar kazanıyor. Geleceğin parası, olabilir.  Dünyada 200 tane para birimi var, 9 bin Blockchain birimi var" ifadelerini kullandı.