Bitcoin ve Kripto Para Yatırımlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bitcoin ve kripto para birimlerinde 2021 yılında büyük bir miktarda artışlar göstermişti. Böyle olunca bitcoin ve kripto piyasasına yatırım yapmış olan büyük kazançlar elde etmişti. Şimdi ise bitcoin piyasasında düşüş yaşanıyor. Bu düşüşün sebebinin bir çok sebebi olabilir. Daha çok dolar, euro gibi para birimlerindeki değişimlerde bitcoin piyasasını etkiliyor. 

Bitcoin ve Kripto Para Yatırımlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yatırım Yapmadan Önce Neye Dikkat Etmeliyiz?

Öncelik elinizde belirli miktar paranız var ise yatırım yapacağınız alanı seçerken size büyük miktarda para kaybettirmeyecek piyasalara yatırım yapmanız gerekir. Yıllardır altına yapılan fiyatlar, yatırımcıları çok zorlamadı. Oysa bitcoin piyasasında durum çok daha farklı. Bu piyasalarda ya çok büyük yükselip ya da çok büyük düşüşler yaşanabiliyor. Bu nedenle risk faktörü çok fazladır. Dijital para birimleri diğer para birimlerine göre, yatırımcılar için daha risklidir. Altın, dolar gibi yatırımlarında çok fazla para kaybedilmezken, bitcoin gibi djital para birimlerinde yüksek miktarlarda paralar kaybedilir. Bu yüzden bu hususun göz önünde tutulması gerekir.

Bitcoin Yatırımı Artık Çok Zenginlerin İşi

Özellikle elinde az miktar para bulunan ve elindeki son parayı da bitcoin piyasasına yatıran kullanıcıları uzmanlar uyarmakta. Uzmanlar bu riske girmemeleri gerektiğini, yüksek miktarda para kaybedileceğinin altını çizdi. Yani elinizde son paranız ile bitcoin piyasasına yatırım yapmamakta fayda var.