“Bitcoin” Konusunda Dünyada Bir İlk ! Resmi Birim Oluyor

El Salvador, kripto para birimi Bitcoin’i ülkedeki resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke olmak için yasa tasarısı hazırladı.

“Bitcoin” Konusunda Dünyada Bir İlk ! Resmi Birim Oluyor

Orta Amerika ülkelerinden El Salvador Devlet Başkanı Bukele, Bitcoin’i ulusal para olarak kabul etmek için Kongreye bir yasa tasarısı sunacaklarını duyurdu.

Başkan Bukele, Bitcoin 2021 konferansına yolladığı video mesajda , yasa tasarıyla yurt dışında yaşayan El Salvadorluların ülkeye para göndermesinde büyük kolaylıklar sağlanacağını belirtti.

Dünya’daki habere göre, yeni iş kollarının doğmasının önünün açılacağını vurgulayan El Salvador Devlet Başkanı Bukele, sosyal medya hesabından da açıklamalarda bulunarak Bitcoin’in şu anki piyasa değerine dikkat çekti

El Salvador Devlet Başkanı, söz konusu piyasa değerinin sadece %1lik kısmının dahi ülkeye yatırım olarak giriş yapması halinde ülkenin Gayri Safi Milli Hasılası’nın. %25 oranında artış göstereceğine dikkat çekti.

Yasa tasarının kabul edilmesinin ardından Bitcoin, El Salvador’da doların ardından ulusal para birimi olarak kabul edilecek ve her alanda rahatlıkla kullanılabilecek.