Bitcoin, Amerika Tarım Dışı İstihdam Verilerini Bekliyor!

Dolar endeksinde DXY geri çekilme yaparak tekrar 20.000 dolar seviyesinin üzerine çıktı. Bitcoin risk iştahının düşük olmasından dolayı yatay harekette olmaya devam ediyor. FED’in daha sonraki yapacağı toplantıda para politikasındaki hamleleri tahmin etmeye çalışan yatırımcı grup ABD’nin yapacağı açıklamayı beklemeye başladı.

Bitcoin, Amerika Tarım Dışı İstihdam Verilerini Bekliyor!

Türkiye saati ile 15.30’da açıklanması beklenen Eylül ayına ait Amerika Tarım Dışı İstihdam verisi ile İşsizlik Oranına odaklanma oldu. Amerika tarafından açıklanacak verilerden önce dolardaki endeks 112 seviyelerinde işlem görmeye devam ederken, Bitcoin ise 20.000 dolar seviyelerinde işlem görmeye devam ediyor.

Türkiye saati ile 15. 30’da açıklanması beklenen Amerika’daki veriler de beklenti tarım dışı istihdam beklentisi 250 bin, işsizlik oranındaki beklenti ise %.3,8 olmaktadır.

Tarım Dışı İstihdamın Önemi
Tarım dışındaki istihdam verileri beklentinin üzerinde olması durumunda, Amerika’daki ekonomik toparlanma bir sinyal olarak görülür. Dolarda pozitif etki yaratır. Türkiye saati ile 15.30’da açıklanacak veriler 250 binin üzerinde olması durumunda DXY’nin yükseldiğini ve Bitcoin’in biraz geri çekileceğini gösterir.