YÖK’ün KPSS İle İlgili Ön Raporu Ortaya Çıktı Bakın Ne Var İçinde

Son Dakika. Soruların çalındığı iddialarıyla iptal edilen KPSS’de YÖK’ün hazırladığı ön rapor ortaya çıktı. Raporda, soruların sızdırılmadığı, esinlenmiş olabileceği belirtildi.

YÖK’ün KPSS İle İlgili Ön Raporu Ortaya Çıktı Bakın Ne Var İçinde

31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilen KPSS lisans oturumu sorularının bazılarının bir yayınevinin deneme sınavında çıktığı iddialarıyla başlatılan soruşturma netlik kazanmaya başladı.

Soruların aynı olduğu iddiasıyla sınav iptal edilmiş ve Devlet Denetleme Kurulu (DDK) tarafından inceleme başlatılmıştı.

YÖK’ün Ön Raporu Ortaya Çıktı

Geçen hafta savcılığa sunulan ve YÖK tarafından hazırlanan ön raporda iddia edildiği gibi sınav sorularının sızdırıldığına yönelik bir tespitin yapılmadığı belirtildi.

Sabah’ta yer alan habere göre şaibeli olduğu iddia edilen sorulara ilişkin hazırlanan ön raporda 4 sorunun ÖSYM’nin soru havuzuna yazıldıktan sonra dışarıya da benzerlerinin yazıldığı veya ÖSYM soru yazarları tarafından dışarıdaki bir kaynaktan esinlenilerek yazılmış olabileceği ifade edildi.

Raporda ÖSYM’den soruların sızdırıldığına yönelik bir delil bulunmadığı kaydedilirken, dışarıdaki çalışma alanlarına satmış olabileceği değerlendirmesi yapıldı.

Halis Aygün’e Soruşturma İzni

Raporda, soru şaibeleri nedeni ile görevden alınan eski ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün ile bir kısım uzmanlar hakkında bugün (31 Ekim 2022 Pazartesi günü) soruşturma izni verdi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /