YÖK Başkanı İptal Edilen KPSS Hakkında Konuştu: “Savcılığa İntikal Ettirilmiştir”

İptal edilen KPSS ile ilgili YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’dan kritik bir açıklama geldi. Özvar, “Soruların sızdırılıp sızdırılmadığına dair benim herhangi bir açıklamam yoktur” dedi. Özvar, sorularla alakalı incelemenin tamamlandığını ve savcılığa intikal ettirildiğini açıkladı.

YÖK Başkanı İptal Edilen KPSS Hakkında Konuştu: “Savcılığa İntikal Ettirilmiştir”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın TBMM’de 2023 yılı bütçesinin görüşülmesi sırasında YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, milletvekillerinin sorularını cevapladı. Özvar, KPSS’ye ilişkin oluşturdukları YÖK İnceleme Kurulu Raporuna yönelik değerlendirmelerde bulundu.

11 Soru Hakkında İnceleme Yapıldı

Özvar, açıklamasında; “Ön incelemenin sonucunda iddiaların içeriği, ağırlığı ve sürecin yönetimi dikkate alınacak kusur veya ihmali olduğu kanaatine varılan kimselerle sınırlı olarak yargılama izni verilmiştir. Bu değerlendirmeler çerçevesinde kamuoyuna yansıyan iddialardan bire bir aynı olduğu iddia edilen sorulara ilişkin araştırma yapılmış, bire bir aynı olduğu yönünde sosyal medyada, bir internet sitesinde, haberlerde çıkmış 11 soru, ÖSYM’den alınan soru kitapçığı ile karşılaştırılarak sorularla alakalı incelemeler tamamlanmıştır. Bu incelemeler içerisinde coğrafya alanından 3, tarih alanından 1, Türkçe alanından 5, matematik alanından 1, eğitim bilimleri alanından 3 soru için alan uzmanı, ölçme değerlendirme uzmanından oluşan ikişer kişilik bilirkişi heyetlerine inceleme yaptırılarak bilirkişi raporları alınmıştır” dedi.

Savcılığa İntikal Ettirildi

“İlgili raporda ismi geçenler evraktadır. Sorularla alakalı uzmanların hazırladığı bilgiler savcılığa intikal ettirilmiştir. Soruların sızdırılıp sızdırılmadığına dair benim herhangi bir açıklamam yoktur” diyen Özvar, ismi geçenler ve sorularla alakalı bilgilerin savcılığa intikal ettirildiğini belirtti.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /