Sağlık Bakanlığı 18 Bin Personel, 14 Bin İşçi Alımında KPSS Şartı Olacak mı?

Sağlık Bakanlığı 2020 yılı 18 bin personel ve 14 bin işçi alımında KPSS şartı ile ilgili açıklama geldi. İşte yapılan son dakika açıklaması ve Sağlık Bakanlığı 2020 yılı 32 bin kamu personeli ve kamu işçisi alımı başvuru tarihleri.

Sağlık Bakanlığı 18 Bin Personel, 14 Bin İşçi Alımında KPSS Şartı Olacak mı?

18 bin personel, 14 bin işçi alımında KPSS olacak mı?

Sağlık Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada 18 bin sağlık personeli, 14 bin sağlık işçisi alımı yapılacağına yer verildi. 

Bakanlık resmi hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

SAĞLIKÇILARI, İŞÇİ ALIMINI BEKLEYENLERİ ETİKETLEYİN..

Kamu Bülteni Haber Sitesi (@kamu.bulteni)'in paylaştığı bir gönderi ()

KPSS ŞARTI OLACAK MI?

18 bin personel ve 14 bin işçi alımında en çok araştırılan konu bu oldu. Biz de Kamubulteni.com olarak bu yazımızda detaylara yer verdik.

18 bin personel alımı: Hemşire, ebe, Sağlık Teknisyeni/Sağlık Teknikeri, Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, İş ve Uğraşı Terapisti, Dil ve Konuşma Terapisti, Perfüzyonist ve Sağlık Fizikçisi kadrolarına KPSS puanı ile atama yapılacak. Mülakat olmayacak. KPSS puan üstünlüğüne göre adayların tercihlerine göre atamaları yapılacak.

14 bin işçi alımı: temizlik personeli, güvenlik, klinik destek elemanı, ambulans sürücüsü ve diğer kadrolara hem KPSS ile hem de kura ile alım olacak.  İlkokul ve lise mezunu alım yapacak kadrolara kura ile alım olacak. Lisans ve ön lisans mezunları arasından yapılacak alımlarda ise KPSS puan şartı 60 olacak.

Öte yandan geçtiğimiz hafta yapılan yönetmelik değişikliğinde güvenlik, temizlik ile bakım ve onarım personeli kadrolarında adayların mülakata tabi tutulmayacağı , kura ile direk atamalarının yapılacağı bildirildi. 

Peki sizce KPSS şartı olmalı mı ? Olmamalı mı? Ankete katılmak için TIKLA KATIL

BAŞVURU TARİHLERİ

18 bin personel Başvuru tarihi: 26 Mart - 1 Nisan 2020

14 bin işçi Başvuru tarihi: 26-30 Mart 2020.

Başvuru ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN