PTT Yeni Kamu Personel Alımında Adaylara KPSS Şoku 2019

PTT yeni dönem personel alımı hakkında son dakika gelişmesi yaşandı. Resmi Gazete 'de yayımlanan yönetmelik ile PTT personel alımı başvuru şartları değiştirildi. Binlerce aday KPSS şartsız ilan beklerken, PTT yeni personel alımına KPSS şartı getirildi. İşte detaylar.

PTT Yeni Kamu Personel Alımında Adaylara KPSS Şoku 2019

PTT personel alımında adaylara KPSS şoku.

PTT personel alımını bekleyen adaylar için bugün açıklama geldi. Yüz binden fazla adayı ilgilendiren açıklamada , PTT personel alımı yönetmeliğine yer verildi. "Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde Çalıştırılacak İdari Hizmet Sözleşmeli Personel Hakkında Yönetmelik" başlığı ile yayımlanan yönetmelikte , PTT bünyesine yapılacak personel alımında , adaylarda aranacak şartlara yer verildi. 

KPSS ŞARTI KALDIRILMIŞTI

PTT personel alımında KPSS şartı geçtiğimiz yıl kaldırılmış ve KPSS şartı olmadan 5 bin kamu personel alımı yapılmıştı. Bunun ardından 2019 yılında yeni ilan bekleyenleri üzen bir haber geldi.

KPSS ŞARTI GELDİ

Bugün yayımlanan Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde Çalıştırılacak İdari Hizmet Sözleşmeli Personel Hakkında Yönetmeliğin 9 'uncu maddesine baktığımızda, işe alınacaklarda aranan şartlara yer verildiği görülmektedir.

Madde 9 'un J bendine baktığımızda "KPSS’den Yönetim Kurulunca belirlenen asgari puanı almış olmak." ifadesine yer verildiği görülüy. 

Buna göre PTT, yapacağı yeni personel alımında KPSS şartı isteyecek.

SİZCE KPSS ŞARTININ GELMESİ DOĞRU MU YANLIŞ MI?

KPSS şartı hakkında bilgi alış verişi yapmak, görüş bildirmek için >>  TIKLA KATIL

İstenen tüm şartlar için Tıklayın

YÖNETMELİK HATASI

PTT 'ye yapılacak personel alımının KPSS ile yapılması kararı Yüksek Mahkeme tarafından verildi ve bu karar doğrultusunda PTT yeni yönetmelik hazırladı. Hazırlanan yönetmelik bugün resmi gazetede yayımlandu ve yürürlüğe girdi. 

PTT 'ye yeni personel alımı bu yönetmelik hükümleri çerçevesinde KPSS puanı ile yapılacka. KPSS sınırı ise PTT tarafında belirlenecek.

İLAN GELDİĞİ ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN