PTT 2020/1 Kamu Personel Alımı Açıklaması Geldi

PTT 2020 yılı personel alımı hakkında açıklama geldi. Birlik Haber Sen 'in personel alımı sorusuna PTT 'den gelen cevap ve istihdam konusunda son bilgiler kamubulteni.com 'un haberinde. İşte PTT personel alımı açıklaması.

PTT 2020/1 Kamu Personel Alımı Açıklaması Geldi

PTT personel alımı açıklaması.

PTT 'nın 2020 yılı ilk Kurum İdari Kurulu toplantısı yapıldı. Yapılan toplantıya yetkili sendika Birlik Haber Sen 'de katıldı. KİK toplantısına katılan Birlik Haber Sen , on binelrce adayın büyük bir merakla beklediği 2020 yılı eprsonel alımına değindi ve personel alımı yapılması  talebini PTT 'ye iletti.

PTT personelleri bu sayfada: Talep iletmek için TIKLA KATIL

KİK toplantı tutanağını Birlik Haber Sen Başkanı Ömer Budak sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Yapılan paylaşıma baktığımızda personel alımı sorusu sorulduğu , taşeron işçilerin kadroya alınması , personel alımında taşeron işçiler için kadro ayrılıp ayrılmayacağı ve diğer detaylara yer verildi. 

Birlik Haber Sen 'in sorularına verilen cevap da yayımlandı.

İLK TALEP

KİK toplantısında Birlik Haber Sen 'in personel alımı talebi ilk gündem maddesiydi. 

İşte o soru :

Birlik Haber Sen olarak ülke genelindeki PTT işyerlerine gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde ve teşkilatımızdan gelen raporlarda PTT 'de ciddi oranda personel ihtiyacı olduğu görülmüştür. 

Bununla beraber PTT yetkilileri ile gerçekleştiğimiz görüşmelerde 5600 performans puanına göre yapılan norm kadro tespitlerinde personele ihtiyaç duyulmadığı belirtilmiştir. 

Sahadaki gerçek iş potansiyeline göre oluşan personel ihtiyacı ise 5600 performans puanına göre belirlenen norm kadroların çeliştiği anlaşılmaktadır.

Şöyle ki;

İllerde ve ilçelerde çalışan müdürler, şefler, başdağıtıcılar, veznedarlar, merkez başmüdürlük, daıtım büro memurları, performans sistemi kapsamında performans ölçümüne tabi değildir. Ancak çalışanlar 5600 performans sistemine dahil edilip norm kadroları doldurmaktadır. Sonuç olarak bu kadrolar varmış gibi gözüken ancak gerçekte iş gücünün dışında olan kadrolardır. 

Bu durumum düzeltilmesi için sahada gerçek iş gücü tespitinin yapılması için gerekli çalışmaların yapılması artık elzem hale gelmiştir.

Bu doğrultuda tüm illerde iş gücü tespiti yapılıp personel ihtiyacı belirlenerek en kısa sürede PTT 'ye personel alımlarının yapılmasını talep ediyoruz.

PTT ilanını bekleyenler bu sayfada: Bilgi alış verişi için > TIKLA KATIL

PTT'DEN CEVAP

Birlik Haber Sen 'in talebi doğrultusunda sadece 5600 performans puanına bağlı kalınmadan sahada iş gücü incelemesi yapılmasına, bu doğrultuda çıkacak sonucun yönetime sunulmasına karar verilmiştir. 

PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK?

PTT ,bu kararı geçtiğimiz ay aldı ve PTT 'lerdeki personel ihtiyacının belirlenmesi için çalışmalara başladı. Eksiklerin belirlenmesi , bunun için kadro dağılımı yapılması ve ilan hazırlığı evreleri de göz önüne alındığında Mart ayında gelmesi beklenen ilanın daha da gecikeceği ortaya çıkıyor.

PTT , personel alımı konusunda hızlı davranmalıdır. Son olarak 2018 yılında yapılan alımın üzerinden 2 yıl geçti ama hala yeni bir alım yapılmadı. 

CİDDİ PERSONEL EKSİĞİ VAR

KESK Haber-Sen İzmir Şube Başkanı Ayhan Zengin, personel eksikliğinden kaynaklı sorunların giderek attığınıı , geçtiğimiz gün yaptığı basın toplantısında belirtti ve "Ülkemizde bir posta çalışanı 2075 kişiye hizmet vermektedir. 40 bin kişilik kurumumuzda, bunun kaçının gişede ve dağıtımda vatandaşa bire bir hizmet verdiğini düşündüğümüzde ise acı tablo daha da ortaya çıkmaktadır. Daha çağdaş ve kaliteli hizmet verebilmek için yeterli personel istiyoruz" dedi. 

Zengin, "Kurumumuzda yetkili sendika ise, üyelerinden aldığı gücü kullanarak bizlerin gerçek sorunlarını çözmekle uğraşmak yerine sermayelere müşteri kazandıracak anlaşmalar yapmaktadır. Bunları indirim, kampanya adı altında sendikal bir kazanım olarak sunmaktadır. Gerçek sendikal kazanımların, maaş artışlarının geçinebilir seviyede olması, vergi dilimi adaletsizliğinin giderilmesi, personel eksikliğinin giderilmesi, çalışma koşullarımızın iyileştirilmesi gibi çalışmalar olduğunu da buradan hatırlatmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Peki gittiğiniz PTT'lerde personel eksikliği var mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilir, sesinizi duyurabilirsiniz.

PTT PERSONEL ALIMI İLANI GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN