Ön Lisans KPSS Branş Bazında Sıralamanın Açıklanacağı Tarih Belli Oldu

ÖSYM Başkanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada 2020 KPSS ön lisans branş bazında sıralamaların açıklanacağı tarihe yer verildi.

Ön Lisans KPSS Branş Bazında Sıralamanın Açıklanacağı Tarih Belli Oldu

KPSS branş bazında sıralamaların açıklanacağı tarih belli oldu.

Ön lisans KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar, branş bazında sıralamaların açıklanacağı tarihi merakla araştırmaya başladı. Konu ile ilgili ÖSYM Başkanlığı'ndan bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada KPSS ön lisans için branş bazında sıralamaların 30 Kasım tarihinde duyurulacağına yer verildi. 

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün yaptığı açıklamada, "2020-KPSS Ön Lisans branş bazında sıralamaları 30 Kasım Pazartesi günü açıklayacağız. Sağlık Bakanlığının 12 bin sözleşmeli pozisyonuna tercihleri ise 1-7 Aralık tarihleri arasında alacağız.Yapacağınız tercihlerin şimdiden hayırlı olmasını dilerim" söyledi. 

BRANŞ BAZINDA SIRALAMA NEDİR?

KPSS branş bazında sıralama tanımı özetle şu şekilde:

"ÖSYM sayfasından ise sonuçlar açıklanına kişinin tüm adaylar arasındaki sıralamasına yer veriliyor. 2020 ön lisans KPSS oturumuna bu sene 889 bin 321 kişi katıldı. Sonuç sayfasındaki sıralama da bu kişiler arasında puanınıza göre kaçıncı olduğunuzun sıralamasıdır. Branş bazında sıralama ise sadece o bölümden mezun olan ve KPSS 'ye giren adaylar arasında kaçıncı sırada olduğunuzu gösterir.

BRANŞ BAZINDA SIRALAMAYA NASIL BAKILIR?

ais.osym.gov.tr

KPSS BRANŞ BAZINDA SIRALAMALAR AÇIKLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN