Ön Lisans 50-51-52-53-54 KPSS ile Memur Alımı Yapan Yerler

KPSS ön lisans sonuçlarına göre 50 ile 54 .KPSS arasında puan alan adaylar hangi memurluklara başvuru yapabilir? Hangi kurumlar bu puan aralığında kamu personeli alır? İşte detaylar.

Ön Lisans 50-51-52-53-54 KPSS ile Memur Alımı Yapan Yerler

Ön lisans 50-51-52-53-54 KPSS ile nerelere başvurulur?

Ön lisans sonuçları bugün açıklanıyor. Sonuçlar için bekleyiş sona ererken adaylar, sınavdan alacakları puanla nerelere başvuru yapacaklarını araştırmaya başladı. Biz de Kamu Bülteni olarak bu yazımızda ön lisans mezunlarının 50-54 arası KPSS puanı ile başvuru yapacakları yerleri , ilanlara yer verdik. Peki 50 KPSS alan , 51 KPSS alan, 52 KPSS alan, 53 KPSS alan, 54 KPSS alan hangi ilanlara başvuru yapabilir? İlanlar yayımlanıyor. Takip için TIKLAYIN

ÖN LİSANS KPSS İLE BAŞVURU YAPILACAK MEMURLUKLAR

50-54 arasında KPSS puanı alan adaylar memurluk için biraz zorlanacak. bu puan barajı ile memur alımları az olmaktadır. Bu adaylar, üniversite hastanelerinin, üniversitelerin KPSS puan sınırı olmadan yapılan personel alımlarına başvuru yapabilecektir. Öte yandan 50 KPSS puan şartı ile bazı belediyeler memur, zabıta, itfaiye eri alımı yapmaktadır. Adaylar bu ilanlara da başvuru yapabilir. Diyanet İşleri 50 KPSS ile memur alımı yapmaktadır. Öte yandan Jandarma ve MSB de memur alımlarında KPSS puan sınırı istemez yada 50 ister.

Asker alımları için ise 60 KPSS puan şartı istenmektedir. Bando sınıfı için ise askeriyere KPSS şartı istenmemektedir. Bu adaylar askeri alımlarda sadece bando sınıfına başvuru yapabilir.

Öte yandan polis alımına da bu adaylar müracaat edemiyor. POMEM polis alımında 65 KPSS puanı ile alım oluyor. 

50-54 KPSS ile memur alımı ilanları geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN