Merkezi Atama ile Ortaöğretim, Önlisans, Lisans Mezunu Memur Alımı 2. Tercih Tarihi ! Adaylar Ne Zaman Başvuru Yapacak?

İşte Detaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre merkezi atama işlemleri için 1. Yerleştirme işlemlerinde sona gelinirken, 2019 KPSS Lisans'a giren adaylar bir sonraki atama tarihlerini merak etmeye başladı. KPSS Lisans GY-GK ve Eğitim Bilimleri soru ve cevap anahtarları bugün ÖSYM tarafından yayımlandı. Sonuç için ise adayların bekleyişi 29 Ağustos 2019 tarihine kadar devam edecek. KPSS 1. Yerleştirme'de tercih yapamayan adaylar, bir sonraki tercih tarihlerini merak etmeye başlad

Merkezi Atama ile Ortaöğretim, Önlisans, Lisans Mezunu Memur Alımı 2. Tercih Tarihi ! Adaylar Ne Zaman Başvuru Yapacak?

Merkezi Atama ile Ortaöğretim, Önlisans, Lisans Mezunu Memur Alımı 2. Tercih Tarihleri ! Adaylar Ne Zaman Başvuru Yapacak?

İşte Detaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre merkezi atama işlemleri için 1. Yerleştirme işlemlerinde sona gelinirken, 2019 KPSS Lisans'a giren adaylar bir sonraki atama tarihlerini merak etmeye başladı. KPSS Lisans GY-GK ve Eğitim Bilimleri soru ve cevap anahtarları bugün ÖSYM tarafından yayımlandı. Sonuç için ise adayların bekleyişi 29 Ağustos 2019 tarihine kadar devam edecek. KPSS 1. Yerleştirme'de tercih yapamayan adaylar, bir sonraki tercih tarihlerini merak etmeye başladı.

2019 yılı merkezi atama takvimi geçtiğimiz aylarda DPB tarafından hali hazırda açıklanmıştı. Buna göre 2. yerleştirme işlemleri için kamu kurum ve kuruluşlarından personel talepleri 5 Ağustos 2019 tarihinden itibaren alınmaya başlayacak ve 18 Ekim 2019 tarihi itibariyle sona erecek. ÖSYM Başkanlığı tarafından ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirmesi yapılacak adayların belirlenmesi içinse 3 Aralık- 12 Aralık tarihleri uygun görüldü. KPSS 2. yerleştirme de tercih yapacak adaylar ilgili tarihlerde ÖSYM tarafından paylaşılacak tercih kılavuzuna erişim sağlayıp, yine ÖSYM resmi sayfası üzerinden (ais.osym.gov.tr) işlemlerini tamamlayabilecekler. 

2019 /1 Tercihlerinde Sona Gelindi

Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre kamu kurum ve kuruluşlarına merkezi atama ile devlet memuru alımı için tercih işlemleri devam ediyor. ÖSYM'nin resmi internet sayfasından (www.osym.gov.tr) yapılan bilgilendirmede , 2019 /1 KPSS Tercih işlemlerinin 18 Temmuz 2019 tarihine kadar süreceği belirtilirken, tercih yapacak adayların tercih kılavuzunu dikkatle incelemesi gerektiği belirtilmişti.

Memur alımı için tercih yapacak adayların tercih ücretini ÖSYM resmi sayfasından yapabileceği gibi, anlaşmalı bankalardan da ücreti ödeyebileceği hatırlatıldı. ÖSYM'den yapılan KPSS Tercih duyurusunda şu ifadeler yer almıştı: Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar tercihlerini 09-18 Temmuz 2019 tarihleri arasında ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 18 Temmuz 2019 saat 23.59'a kadar yapabileceklerdir. Adayların, Ek’te yer alan KPSS-2019/1 Tercih Kılavuzunu dikkatle incelemeleri önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

AÇIKTAN ATAMALAR DA YAPILACAK

Kamuya 2019, 2018 KPSS puanlarıyla açıktan atamalar da yapılacak. Yeni alımlarla ilgili son dakika gelişmeleri, özel sektör iş fırsatları ve daha fazlasını yakından takip etmek için TIKLA ve KATIL. https://www.instagram.com/kamu.bulteni/