Lise KPSS P94, Ön Lisans KPSS P93 , Lisans KPSS P3 Nedir?

KPSS tercihlerinde lisans mezunları P3, ön lisans mezunları P93, ortaöğretim mezunları ise P94 puan türünden aldıkları puanlarla tercih yapacak.

Lise KPSS P94, Ön Lisans KPSS P93 , Lisans KPSS P3 Nedir?

KPSS P3, KPSS P93, KPSS P94 nedir?

KPSS tercihleri için geri sayımda sona gelindi. 30 Aralık 2020 günü KPSS tercihleri ile kamuya en az lise mezunları arasından memur alımı yapılacak. Kamuya yapılacak atamalarda 2020 yılında girilen KPSS 'de alınan puan esas alınacak.

LİSANS MEZUNLARI İÇİN KPSS P3

Lisans mezunları için puan türüdür. KPSS tercihi ile lisans mezunlarından memur alımı bu puan türü ile yapılır. KPSS P3 puan türü Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin eşit oranda ağırlığa sahip olduğu, Lisans B Grubu kadroların atamasında kullanılan puan türüdür. Genel Kültür ve Genel Yetenek testleri eşit ağırlıkta bu puana etki eder.

ÖN LİSANS MEZUNLARI İÇİN KPSS P93

Ön lisans mezunları KPSS tercihlerinde P93 puan türünden aldığı puan ile tercih yapar. KPSS ön lisans sınavına girenler için tek puan türü vardır. Adayların KPSS ön lisans sınavından aldıkları puan P93 puanıdır ve adaylar tercihlerde bu puanını kullanacak.

ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN KPSS P94

KPSS tercihlerinde ortaöğretim mezunlarından da P94 puan türü istenmektedir. KPSS Ortaöğretim/lise sınavına giren adayların sonuç sayfasında tek puan vardır. Bu da KPSS P94 puan türüdür. Adaylar bu puanla tercih yapacak. 

MÜLAKATSIZ OLACAK

KPSS tercihlerinde adaylar, puan üstünlüğüne göre atanır. Atama sonrası adaylar herhangi bir mülakat aşamasına alınmaz. Bilgi alış verişi ve takip için  TIKLAYIN