KPSS Sorularını Paylaştığı İddia Edilen Yayınevinden İlk Açıklama Geldi

Geçen hafta yapılan KPSS oturumlarında soruların sızdırıldığı iddiası gün geçtikçe farklı bir boyuta taşınırken soruları paylaştığı iddia edilen yayınevinden ilk açıklama geldi ‘Kesinlikle tesadüf.’

KPSS Sorularını Paylaştığı İddia Edilen Yayınevinden İlk Açıklama Geldi

Milyonlarca genç memur olma hayali ile yıllarca okuduktan sonra atanmak için girdiği KPSS’de bu sene olaylar çok farklı boyutlara geldi. Sınavda sorulan soruların, bir yayınevinin denemelerinde ortaya çıktığı iddialar üzerine olay Türkiye’nin gündemine oturmuştu.

ÖSYM: ‘İddialar Asılsız’

Olayın büyümesiyle beraber ÖSYM’den resmi bir açıklama geldi. olayın incelendiği ve iddiaların asılsız olduğu açıklanmıştı.

ÖSYM Başkanı Görevden Alındı

Bu tartışmalar devam ederken gece yarısı Türkiye flaş bir habere şahit oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın akşam saatlerinde konuyu araştırması için talimat vermesinden birkaç saat sonra ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün Resmi Gazetede yayımlanan kararla görevinden alındı.

Kesinlikle Tesadüf

Herkes bu konu hakkında yayınevinden bir açıklama beklerden konu ile ilgili yayınevi bir açıklama yaptı. TELE1'den Barış Önal'ın haberine göre yayınevi yetkilisi şu ifadeleri kullandı: "Tamamen algı, yayınlarımız devam ediyor. Bir iki soru aynı diye çok yüklenme oldu. Satışlarımız devam ediyor. Başka yayın evleri de tutturuyor. Bizde bir iki tane soru aynı çıkmış olabilir. Kesinlikle bir tesadüf."

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /