KPSS Soru İptali ve Hatalı Soru İddiası Sonrası Açıklama

2020 KPSS 'de hatalı soru iddiaları sosyal medya üzerinde dile getirilmeye devam ediliyor. Bazı adaylar, işaretlediklerinden daha az sorunun dikkate alındığını söylüyor. Konu iel ilgil Abbas Güçlü 'den açıklama geldi.

KPSS Soru İptali ve Hatalı Soru İddiası Sonrası Açıklama

KPSS soru iptali sonrası birçok tepki var. Abbas Güçlü'den Açıklama.

KPSS lisans sonuçlarının açıklanmasının ardından birçok aday, sonuçlarının hatalı geldiğini iddia etti. Sosyal medya üzerinde sınav sonuçlarının , işaretlediğinden farklı geldiğini söyleyen adaylar, ÖSYM 'de çağrıda bulundu. 

ÖSYM 'ye çağrıda bulunan adaylar , sınava nasıl itiraz edebileceklerini araştırmaya başladı. 

DOĞRU ŞIKKI DEĞİŞEN SORULAR VE İPTAL EDİLEN SORULAR

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada KPSS ÖABT 'de iptal edilen ve doğru şıkkı değişen sorularla ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji Öğretmenliği Testi Temel Soru Kitapçığındaki 28 numaralı sorunun "D" olarak girilmiş doğru cevabın "C" olarak düzeltilmesine, ayrıca Beden Eğitimi Öğretmenliği Testi Temel Soru Kitapçığındaki 55 numaralı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Testi Temel Soru Kitapçığındaki 74 numaralı ve Okul Öncesi Öğretmenliği Testi Temel Soru Kitapçığındaki 52 numaralı soruların iptal edilerek değerlendirme dışı bırakılmasına karar verilmiştir."

BİRÇOK ADAY HATALI DİYOR

Sosyal medya üzerinde paylaşım yapan binlerce aday, sınav sonuçlarının hatalı olduğunu iddia ediyor. 

İşte bazı adayların paylaşımları:

"- KPSS kitapçıklarımızı yayınlayın, kesinlikle hata var. Puanım yükselsin diye demiyorum ama yaptığım sorular doğru ya da yanlış sayılmamış boş gözüküyor .

- Öabt bir soruyu iptal etmişsiniz ok. Kpss gygk de neden 13 soru hata var dediğimiz halde kılınızı kıpırdatmadınız? "

- Eğitim Bilimleri’nde hesaplamama göre 10-13 yanlışım vardı, 23 yanlışımın olduğunu öğrendim? 

- Eğitim Bilimleri’ndeki kesin emin olduğum doğru sayısından 4 daha az doğru gelmiş. Çözdüğüm 9 soru nerede acaba? 

İTİRAZLAR İÇİN 10 GÜN SÜRE

ÖSYM 'den itirazlar ile ilgili şu açıklama yapıldı:

"Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, ÖSYM tarafından sonuçların elektronik ortamda açıklanmasından sonraki ilk 10 gün içerisinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak Merkezimize başvurmalıdır. Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise sınav tarihinden itibaren ilk 3 iş günü içerisinde (sınav tarihinden bir gün sonra başlamak üzere) aynı şekilde Genel Amaçlı Dilekçe örneği kullanılarak yapılmalıdır. Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük dava açma süresini durdurmaz. Adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM'nin T.C. Halkbank Ankara Kurumsal Şubesi TR40 0001 2009 4520 0044 0002 07 numaralı hesabına gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekmektedir (Sınav ücretleri bu hesaba kesinlikle yatırılmamalıdır.). ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanan Adaylar Tarafından Dilekçe Gönderilmesi ve İşlem Ücretleri duyurusunda ücretler belirtilmektedir.

Dilekçe ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara adresine ulaştırmalıdır. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış ve ekinde banka dekontu bulunmayan dilekçelere işlem yapılmayacaktır"

ABBAS GÜÇLÜ 'DEN AÇIKLAMA

Abbas Güçlü , KPSS ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"ÖSYM, çok uzun yıllar sadece ülkemizin değil, dünyanın en güvenilir kurumlarından biriydi. Güven denilince akla ilk o gelirdi. Şimdi güven erozyonunda rakip tanımıyor. Adeta yerlerde sürünüyor. 2020 KPSS’de yapılan hatalar bardağı taşıran son damla oldu. Vah ÖSYM vah! Sen bu hallere düşecek kurum muydun? Toparlanacak dedikçe, daha da battın! KPSS’ye yönelik o kadar ciddi iddialar vardı ki, hiçbirini dikkate almadın. Almamaya da devam ediyorsun! İşte o iddialar bir bir doğru çıkıyor! Doğru seçenekleri değiştirmen, bazı soruları iptal etmen bu yüzden! Bu ikazlar keşke daha önce dikkate alınsaydı da bu noktaya gelinmeseydi! Görünen o ki dahası var ve hatadan dönmek de bir erdemdir. Gençlerimizin hayalleriyle oynanmamalı, hiç kimsenin hakkı yenmemeli. Emek ve umut hırsızlığına artık son verilmelidir…

Bu kaçıncı hata? Bu ne rahatlık? Gençlere, emeğe, liyakate saygı bu mu? KPSS’nin kendisi hataydı, bu son yaşananlar da bonusu oldu! Bu sistem çoktan iflas etti ve artık bu umut tacirliğine ve yanlış gidişata bir son verilmelidir! ÖSYM’nin sınav sonucunu ve hatalar zincirini yayınlamasından sonra mesaj yağdı. Sınavzede gençler buruklar, kırgınlar, çaresizler.”

Sizce sınavda hatalı soru var mıydı? Yorum kısmı aşağıda.

İlanlar yayımlandı. Takip için  TIKLAYIN