KPSS Ortaöğretim/Lise Sınav Giriş Yerleri Açıklama Tarihi ve Çıkmış Sorular

Bu sene ortaöğretim Kamu Personeli Seçme Sınavı lise düzeyine katılacak adaylar, 2020 yılı lise/ortaöğretim KPSS giriş yerleri ne zaman açıklanacak? sorusunun cevabını araştırmaya başladı. İşte tarih.

KPSS Ortaöğretim/Lise Sınav Giriş Yerleri Açıklama Tarihi ve Çıkmış Sorular

KPSS ortaöğretim sınav giriş yerleri bu hafta açıklanıyor.

2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı Ortaöğretim/Lise düzeyi sınavı için geri sayımda sona gelindi. 1 milyondan fazla lise mezununun katılacağı ortaöğretim KPSS oturumu 22 Kasım 2020 günü tekl oturumda yapılacak. Tek oturumda gerçekleştirilecek KPSS için sınav giriş yerleri önümüzdeki hafta açıklanacak.

KPSS TARİHİ VE SINAV SÜRESİ SIONAV BAŞLAMA BİTİŞ SAATİ

2020 ortaöğretim Kamu Personeli Seçme Sınavı oturumu 22 Kasım 2020 Pazar günü saat 10.15'te başlayacak. Sınav salonlarına 10.00'a kadar aday alınacak. 10.00 'dan sonra kimse sınav merkezlerine alınmayacak. Sınavda adaylara 120 soru için 130 dakika süre verilecek. Sınav 10.15'te başlayacak ve 12.25'te sona erecek. 

SORU SAYISI

Sınavda adaylara Genel Kültür testinden 60, Genel Yetenek testinden 60 olmak üzere toplamda 120 soru sorulacak. 

SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS ortaöğretim sınav giriş yerleri önümüzdeki hafta açıklanacak. ÖSYM, merkezi sınavların giriş yerlerini, sınavdan 10-11 gün önce açıklar. Buna göre bakacak olursak sınav giriş belgelerinin 11 Kasım'da açıklanması bekleniyor.  Sınav giriş yerleri açıklandığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

ÇIKMIŞ SORULAR

Önceki yılların KPSS çıkmış soruları ÖSYM sayfası üzerinden yayımlandı.

https://www.osym.gov.tr/TR,15071/kpss-cikmis-sorular.html

Linki kopyalayıp yeni sekmede açarak çıkmış sorulara ve cevaplarına ulaşabilirsiniz.