KPSS Merkezi Yerleştirme Nedir? 2021 KPSS Memur Alımında Hangi Yılın Puanı ile Tercih Yapılacak

KPSS merkezi yerleştirme tarihleri açıklandı. Tercih tarihlerinin açıklanmasının ardından adaylar, merkezi yerleştirmelerin ne olduğunu , 2021 KPSS yerleştirmelerinde hangi yılın KPSS puanı ile atama olacağını araştırmaya başladı.

KPSS Merkezi Yerleştirme Nedir? 2021 KPSS Memur Alımında Hangi Yılın Puanı ile Tercih Yapılacak

KPSS merkezi yerleştirme nedir? 

KPSS merkezi yerleştirme tarihleri az önce açıklandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı son dakika açıklamasında 2021 yılında KPSS puanı ile kamuya yapılacak memur alımlarının tarihlerini duyurdu. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada, "kamu kurumları yerleştirme taleplerini ilk yerleştirme için 5 Nisan-28 Mayıs, ikinci yerleştirme için 4 Ekim-19 Kasım tarihleri arasında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Kamu e-Uygulama sistemi üzerinden bildirebilecek. Aday tercihleri de ÖSYM tarafından 1-8 Temmuz ve 22-29 Aralık tarihleri arasında alınacak." dedi.

buna göre merkezi yerleştirmeler için KPSS tercih başvurularının ilki 1-8 Temmuz arasında, ikincisi ise 22-29 Aralık arasında alınacak.

MERKEZİ YERLEŞTİRME NEDİR?

Bu açıklama sonrası binlerce aday, merkezi yerleştirmelerin ne anlama geldiğini araştırmaya başladı. Merkezi yerleştirmeler, kamu kurumlarının KPSS puanına göre mülakatsız şekilde memur alımı yapmasıdır. ÖSYM, tercih kılavuzu yayımlar ve adaylar, yaş şartı olmadan , bitirdikleri bölümlere göre açılan kadrolara başvuru yapar.

Başvuruların alınmasının ardından bir kadroya başvuru yapan en yüksek KPSS puanlı kişiden başlanır ve atamalar KPSS puan üstünlüğüne göre yapılır. Bu sene yapılacak KPSS yerleştirmelerinde lise ön lisans ve lisans mezunları 2020 KPSS'den aldıkları puan ile tercih verecek.

Kadın erkek ilana başvuru yapacaklarla bilgi alış verişi için  TIKLAYIN