KPSS Hakkında Suç Duyurusu 2022 KPSS İptal Mi Olacak

2022 KPSS ile ilgili ortalık iyice karıştı. Sendikanın KPSS için suç duyurusunda bulunacağı açıklandı.

KPSS Hakkında Suç Duyurusu 2022 KPSS İptal Mi Olacak

KPSS'de çıkan soruların bir yayınevinin kitabında aynen yer aldığı iddiaları sosyal medyayı karıştırdı. Onbinlerce paylaşımın yapıldığı sınav hakkında yetkililerden henüz resmi bir açıklama gelmezken Eğitim ve Bilim Gücü Sendikasının suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşen KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavının ardından bazı sosyal medya kullanıcıları bir yayınevinin  deneme sınavlarında sorduğu soruların şıklarının bile aynı olduğunu ileri sürdü.

Sosyal medyada Türkiye’nin gündeminde ilk sırasında yer alan bu durum sonrası adaylar sınavın iptal edilmesi gerektiği ve YÖK ile ÖSYM Başkanının istifasını istedi. Bazı sosyal medya hesapları ise soruların hocaya ait olduğunu ve telif haklarını aldıktan sonra soruları çözdüklerini kaydetti.

Suç Duyurusunda Bulunulacak

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Başkanı Oğuz Özat ise, ‘’ ÖSYM nin yaptığı 2022 KPSS sınav sorularının sızdırılması ile ilgili @egitimgucusen olarak avukatlarımıza talimatı verdik savcılığa suç durusunda bulunuyoruz 1 milyonun üzerinde sınava giren öğretmenlerin hakkını Eğitim Gücü Sendikası olarak savunacağız" dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /