KPSS'de Kalem Silgi Veriliyor mu? Ehliyet Kabul Edilir mi? İşte KPSS'de Yanınızda Bulunması Gerekenler

2020 KPSS lise/ortaöğretim oturumu için geri sayımda sona gelindi. Adaylar , sınav salonlarına hangi evrakların alınacağını, ehliyet ile sınava girilip girilmeyeceğini, kalem silgi verilip verilmeyeceğini araştırmaya başladı.

KPSS'de Kalem Silgi Veriliyor mu? Ehliyet Kabul Edilir mi? İşte KPSS'de Yanınızda Bulunması Gerekenler

KPSS 'ye girişte kalem veriliyor mu? Sınav kaçta başlıyor?

2020 ortaöğretim lise Kamu Personeli Seçme Sınavı oturumu için geri sayımda son saatlere girildi. Yüz binlerce memur adayının katılımı ile düzenlenecek sınavda adaylara Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavlarından 120 soru sorulacak. Sınavda öğrencilere 130 dakikalık süre verilecek. Sınava katılacak adaylar sınavın kaçta başlayacağını, sınavda kalem silgi verilip verilmeyeceğini araştırmaya başladı.

KPSS SAAT KAÇTA BAŞLIYOR , KAÇTA BİTİYOR?

2020 Ortaöğretim KPSS oturumu sabah saat 10.15'te başlayacak. Sınav salonlarının kapıları saat 10.00'da kapanacak ve 10'dan sonra sınav salonlarına kimse alınmayacak. 130 dakika sürecek sınav saat 12.25'te sona erecek. 

KPSS GİRİŞ YERLERİ

2020 KPSS giriş yerleri ais.osym.gov.tr adresi üzerinden alınacak.

SINAVDA KALEM SİLGİ VERİLİYOR MU?

2020 KPSS 'de adaylara kalem silgi, açacak ve peçete verilecek. Adayların sınava giderken yanlarında kalem silgi verilmesine gerek yoktur. ÖSYM'den yapılan açıklamada, "Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adaylar, sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya, araç gereç vb. getirmemelidir. Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş) ile peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır. Adaylar sınava, şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir" denildi.

ADAYLARIN YANLARINDA BULUNDURMASI GEREKENLER

Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesi ile birlikte Nüfus Cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını da yanlarında bulundurmaları zorunludur.

SINAV SALONLARINA ALINMASI YASAK OLANLAR

  • Çanta, cüzdan, cep telefonu, saat (kol saati ve her türlü saat), kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (halka alyans hariç), bilezik, broş ve diğer takılarla; anahtarlık, her türlü araç anahtarı, plastik ve metal içerikli eşyalarla (başörtü için kullanılan boncuklu/boncuksuz toplu iğne, para, anahtarlıksız basit anahtar, ulaşım kartı, basit tokalı kemer, basit tel toka ve basit piercing (taşsız, metal top veya sivri uçlu) hariç), her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka/kredi kartı vb. kartlarla
  • Cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik cihaz, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla,
  • Her türlü kesici ve delici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizatla,
  • Kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kâğıdı defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete vb. yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel, hesap makinesi vb. araçlarla
  • Bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe içerisinde su hariç yiyecek, içecek vb. gıda/tüketim maddeleriyle,
  • İlaç, alçı, sargı bezi, koltuk değneği vb. sağlık malzemeleri ve araçlarla

EHLİYETLE GİRİŞ YAPILIR MI? CEVAP: HAYIR

ÖSYM'nin açıklamasında, "Sürücü Belgesi, meslek kimlik kartları, öğrenci kimlik kartı vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir." denildi. 

KPSS SONRASI SORU CEVAP PAYLAŞIMI İÇİN TIKLAYIN