KPSS'de Hes Kodu Gerekli mi? Kalem Silgi Verilecek mi? İşte Cevaplar

KPSS'ye giderken öğrenciler, yanlarında kalem ve silgi götürecek mi? ÖSYM'nin corona nedeniyle kalem silgi dağıtmayacağı iddiaları doğru mu? HES kodu gerekli mi? İşte detaylar.

KPSS'de Hes Kodu Gerekli mi? Kalem Silgi Verilecek mi? İşte Cevaplar

KPSS 'de kalem silgi veriliyor mu? HES kodu götürülecek mi?

2020 yılı KPSS 'nşn ilk oturumu yarın yapılacak. 6 Eylül 2020 Pazar günü sabah yapılacak Genel Kültür Genel Yetenek testinde lisans mezunu 1 milyondan fazla memur adayı ter dökecek. 

Kamu Personeli olabilme yolunda gerekli puanı almak için sınava girecek öğrenciler , sınav öncesi son hazırlıklarını yaptı ve sınav saatini beklemeye başladı. Sınav saatini bekleyen adaylar , sınavda kalem silgi dağıtılıp dağıtılmadığını  , HES kodunun gerekli olup olmadığını araştırmaya başladı. Biz de bu yazımızda detaylara yer verdik.

KPSS 'DE KALEM SİLGİ VERİLECEK Mİ?

ÖSYM , merkezi sınavlarda öğrencilere kalem silgi ermektedir. Öğrencilerin sınavlara giderken yanlarında giriş belgesi ve kimlik dışında birşey götürmemeleri istendi.

HES KODU

Öğrenciler sınava giderken yanlarında HES kodu götürmeyecek. HES kodu. adayların ÖSYM sistemine otomatik olarak tanımlandı. ÖSYM Başkanı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Başvuruları daha önce tamamlanan sınavlar için adaylarımızın HES kodu sınavdan önce http://ais.osym.gov.tr ‘ye sistem tarafından yansıtılacaktır.  Dolayısıyla, başvuru süreci daha önce tamamlanan sınavlar için adaylarımızın HES kodu işlemi yapmalarına gerek yoktur."

KPSS SONRASI ADAYLAR KAMUBULTENİ.COM 'DA.

KPSS sonrası soru ve cevaplar için kamubulteni.com 'da olun.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN