KPSS Başvuru Ücretine Yüzde 33 Zam-İşte KPSS Ortaöğretim/Lise Başvuru Tarihi

2020 yılı KPSS ön lisans başvuru ücretinin belli olmasının ile birlikte lise KPSS başvuru ücreti de belli oldu. ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuza baktığımızda 2018 yılında 60 TL olan KPSS ön lisans ve lise başvuru ücretine yüzde e33 zam yapıldığı görüldü.

KPSS Başvuru Ücretine Yüzde 33 Zam-İşte KPSS Ortaöğretim/Lise Başvuru Tarihi

KPSS Ortaöğretim/Lise başvuru ücreti belli oldu.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bugün bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı Ön Lisans başvurularının başladığına yer verildi. Başvuruların başlaması ile birlikte ön lisans mezunu ya da bu sene mezun olacaklar KPSS 'ye müracaat etmeye başladı.

HES KODU

KPSS başvurusu yapacak adayların başvuru sırasında HES kodunu girmeleri gerekmektedir. HES kodu detayları için TIKLAYIN

KPSS ORTAÖĞRETİM BAŞVURU TARİHİ

Lise mezunu adayların katılacağı 2020 yılı KPSS ortaöğretim/Lise oturumu için başvurular henüz başlamadı. 22 Kasım 2020 Pazar günü Türkiye genelinde tek oturumda düzenlenecek KPSS Ortaöğretim Lise sınavında adaylara 120 soru sorulacak. Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinden oluşacak sınavda alınacak puan ile adaylar kamu personeli alımlarına başvuru yapabilecek. 

KPSS ortaöğretim oturumu için başvurular 15 Eylül 2020 günü başlayacak ve 30 Eylül tarihine kadar devam edecek. 

KPSS ORTAÖĞRETİM BAŞVURU ÜCRETİ BELLİ OLDU

KPSS ortaöğretim/lise sınav başvuru ücreti ile ön lisans başvuru ücreti aynı olacak. Bugün açıklanan KPSS ön lisans başvuru kılavuzunda başvuru ücretinin 80 TL olduğu görüldü. KPSS lise başvurusu için de adaylar 80 TL verecek.

YÜZDE 33 ZAM

2018 yılında 60 TL olan KPSS başvuru ücreti, yüzde 33 'lük zamla 80 TL oldu. 

KPSS BAŞVURUSUNDAN, İLANLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN TIKLAYIN