KPSS 3.10 Değerlendirme Maddesine Göre Puanınız Hesaplanmamıştır Ne Demek? İşte Cevabı

KPSS ön lisans sonuçlarının açıklanmasının ardından binlerce aday, sınav puanının hesaplanmadığını fark etti. Peki 3.10 değerlendirme maddesine göre neden puan hesaplanmadı? İşte cevabı.

KPSS 3.10 Değerlendirme Maddesine Göre Puanınız Hesaplanmamıştır Ne Demek? İşte Cevabı

KPSS 3.10 değerlendirme maddesi.

KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından sonuçlarına bakan binlerce kişi 3.10 değerlendirme maddesi uyarıaı ile karşılaştı ve puanının hesaplanmadığını gördü. Adaylar bunun ne anlama geldiğini araştırmaya başladı. 

3.10 DEĞERLENDİRME MADDESİ NEDİR?

KPSS ön lisans kılavuzunda 3.10 değerlendirme maddesi şu şekilde:

"Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenek’te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır. Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekmektedir. Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacaktır. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP’nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasına dahil edilen testlerin her birinden standart puanı olması gerekir."

Özetlemek gerekirse sınava giren bir adayın Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin ikisinden de en az 1 net yapması gerekir. İki testten de en az 1 net yapamayan adayın sınav puanı hesaplanmaz. İki testten birinde ya da ikisinde 1 netten aşağı net yapanın puanı hesaplanmaz.