KPSS 2020/2 Memur Alımı Taban Tavan Puanları Belli Oldu: 64 KPSS ile O Kadroya Atama Oldu

KPSS tercihleri ile memur alımı yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından memur alımında taban puanlar da belli oldu.

KPSS 2020/2 Memur Alımı Taban Tavan Puanları Belli Oldu: 64 KPSS ile O Kadroya Atama Oldu

KPSS memurluk taban puanları açıklandı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı KPSS 2020/2 tercih sonuçlarını açıkladı. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM, yerleştirmeye ilişlkin sayısal verileri de adaylarla paylaşdı.

KAÇ KİŞİ TERCİH YAPTI? BOŞ KADRO KALDI MI?

ÖSYM açıklamasına baktığımızda 452 bin 180 kişinin tercih yaptığı görüldü:

En çok lisans mezunu adaylar tercih yaptı. Sayısal verilere baktığımızda 1677 kadronun tamamına atama yapıldığı görüldü.

TABAN PUANLAR

KPSS yerleştirmelerinde taban puanlar da açıklandı. İşte taban puanlar:

EN DÜŞÜK PUANLA ATAMA YAPILAN YER

Lise mezunu memur alımında MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'na yapılan Teknisyen alımında KPSS 72'ye kadar düştü. Bu lisede en düşük puan oldu.En yüksek KPSS ise 100 oldu.

Ön lisans mezunu memur alımında ise TÜRKİYE RAYLI SİSTEM ARAÇLARI SANAYİİ ANONİM ŞİRKETİ'ne yapılan hemşire alımında KPSS 64'e düştü. En düşük puan bu oldu. En yüksek kapatan yer ise 98 KPSS ile düz memur kadrosu oldu.

Lisans mezunu memur alımında ise en düşük puanla atama İSPİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI'na yapıldı. Bilgisayar işletmeni kadrosuna 67 KPSS ile atama oldu. En yüksek puanla kapatan yerler ise Mühendis kadroları oldu: 98 KPSS ile.

Bilgi alış verişi için TIKLAYIN