KPSS 2020/1 ile Memur Alımı Tercih Sürecinde Son Gün

KPSS 2020/1 ile bazı kurum ve kuruluşların kadro ve pozisyonlarına 1. yerleştirme işlemlerinde sona gelindi. KPSS 1. yerleştirme işlemleri için 23 Temmuz 2020 tarihinde ÖSYM'nin resmi sayfası üzerinden başlayan başvuru işlemleri bugün saat 23.59 itibariyle son bulacak. Memur adaylarının ilgili saatten önce işlemlerini tamamlaması gerekiyor.

KPSS 2020/1 ile Memur Alımı Tercih Sürecinde Son Gün

Merkezi atama işlemlerinde sona geliniyor. KPSS Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans düzeyinden memur alımı için ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 23 Temmuz'da başlayan başvuru işlemleri bugün saat 23.59'da son bulacak. Ortaöğretim, Önlisans ya da lisans düzeyinden KPSS'ye giren adaylar ÖSYM'nin resmi sayfasında yer alan başvuru kılavuzunu ve kontenjan dağılımını inceledikten sonra yine ilgili sayfadan başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Tercih ücreti de ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden kredi kartı ya da banka kartıyla ya da anlaşmalı bankaların ATM'leri aracılığıyla kolaylıkla ödenebilecek. 

YENİ MEMUR ALIMLARINI TAKİP ETMEK, SADECE İŞ HABERLERİNİN YER ALDIĞI SAYFAYA KATILMAK İÇİN TIKLA.

HANGİ KURUMLARA ÖNLİSANS DÜZEYİNDEN MEMUR ALINIYOR

ÖSYM'nin resmi sayfasından yapılan bilgilendirmede, KPSS Önlisans ile alım yapacak kurumlar, alınacak personel sayısı, aranan nitelikler, alım yapılacak il ve ilçeler ile diğer detaylar da netleşti. Buna göre; Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Yalova Üniversitesi, Toprak Mahsülleri Ofisi Genel Müdürlüğ, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı,  Sakarya Üniversitesi, Munzur Üniversitesi  DHMİ, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü, Darphane,  ÇAYKUR gibi kurumlara önlisans mezunlarından mülakat şartı aranmaksızın önlisans düzeyinden memur alımı yapılacak. Adaylar tercih işlemlerini ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden gerçekleştirebilecek. Yine ÖSYM'nin resmi sayfasından ilgili kılavuzlara ve aranılan nitelik kodlarına dair detaylı bilgilendirmeye erişim sağlanabilecek.

ÖNLİSANS KONTENJAN DAĞILIMI İÇİN TIKLA.pdf

KPSS ORTAÖĞRETİM KONTENJAN DAĞILIMI

KPSS'ye ortaöğretim düzeyinden giren adaylar için KPSS 2020/1 'de Şoför, Teknisyen, Aşçı , Hayvan Bakıcısı, Kaloriferci ve Sağlık Memuru unvanlarında kontenjan ayrıldığı görüldü.

ORTAÖĞRETİM KONTENJAN DAĞILIMI İÇİN TIKLA.pdf

Lisans kontenjan dağılımı ve nitelikler için : osym.gov.tr adresini ziyaret edin.