Kamuya 1000 İşçi Alacak-Büro Memuru, Şoför, Güvenlik Görevlisi, Temizlik Personeli..

Aile Bakanlığı en az ilkokul mezunu adaylar arasından 1000 işçi alımı yapacak. İlan için geri sayım devam ederken alım yapılacak kadrolar, başvuru genel şartları için ilk bilgiler geldi.

Kamuya 1000 İşçi Alacak-Büro Memuru, Şoför, Güvenlik Görevlisi, Temizlik Personeli..

Aile Bakanlığı en az ilkokul mezunu 1000 işçi alacak.

Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, geçtiğimiz gün bir açıklama yaptı. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapna Bakan Selçuk, 2019 yılı Aile Bakanlığı personel alımına değindi ve alım sayılarını açıkladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu yıl içerisinde alım ilanına çıkarak 1000'i ASDEP, 1000'i işçi, 2321'i sözleşmeli personel olmak üzere toplam 4 bin 321 personel istihdamını gerçekleştireceğiz. Sosyal hizmetlerimizi daha etkin sunabilmek için çalışan ailemiz büyüyor."

1000 İŞÇİ ALIMI YAPILACAK

Aile Bakanlığı , işçi kadrolarında istihdam etmek üzere en az ilkokul mezunu adaylar arasından 1000 kişiyi istihdam edecek. İlkokul , lise , ön lisans ve lisans mezunu adaylar arasından yapılacak personel alımında lisans ve ön lisans mezunları için 60 KPSS şartı aranacaktır. İlkokul ve lise mezunu işçi alımında KPSS şartı aranmayacaktır. 

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI NE OLACAK?

İşçi alımında başvuru genel şartları şu şekilde olacak:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • Kamu haklarını kullanmaktan mahrum olmamak,
  • TCK'nın 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
  • Erkek adaylar için zorunluk askerlik hizmeti ile bir ilişiği olmaması, askerlik çağına gelmemiş olmaması, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • Atanacağı görevini devamlı yapmasına, engel olabilecek akıl hastalığı ve vücut sakatlığı ile ilgili özürlü bulunmamak, nöbetli ya da gece çalışmasına engel sağlık probleminin olmak.
  • Güvenlik soruşturması olumlu olmak.

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAK?

Aile Bakanlığı 'nın temizlik personeli, güvenlik görevlisi, beden işçisi, şoför, aşçı, Bilgisayar Donanım / Teknolojisi Teknikeri, ön büro elemanı gibi kadrolara alım yapması bekleniyor. 

İLAN NE ZAMAN GELECEK?

Açıklama sonrası on binlerce aday  ilanın ne zaman geleceğini araştırmaya başladı. Ancak 1000 işçi alımında ilan tarihi henüz belli değil. Bakan Selçuk alım yapılacağını açıkladı ama tarih hakkında bir bilgi vermedi.

İlana başvuru yapacak diğeradaylarla bilgi alış verişi yapmak için TIKLA

İLAN GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE İLK SİZİN HABERİNİZ OLSUN İSTİYORSANIZ MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN