İşte 2020 Lise KPSS Sonuç Açıklama Tarihi

2020 KPSS ortaöğretim sınavının sonuçları için bekleyiş devam ediyor. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte sonuç tarihi.

İşte 2020 Lise KPSS Sonuç Açıklama Tarihi

İşte 2020 lise KPSS sonuç açıklama tarihi.

2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı ortaöğretim oturumu geçtiğimiz ay 22 Kasım 2020 günü yapıldı. Sınavın tamamlanmasının üzerinden 2 hafta geçti ve sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş arttı. Sınava giren adaylar sonuçların açıklanacağı tarihi araştırmaya başladı.

O ADAYLARIN SINAVLARI GEÇERSİZ OLACAK

KPSS lise sınavına giren adayların her bir testten en az 0,5 net yapması gerekmektedir. Genel Kültür'de 60'ta 60 yapan Genel Yetenekte 0,5 yapmazsa puanı hesaplanmaz. Kılavuzda 3.10 DEĞERLENDİRME başlığı altında şu ifadelere yer verildi:

"Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacaktır. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP’nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasına dahil edilen testlerin her birinden standart puanı olması gerekir."

KPSS LİSE SONUÇ TARİHİ

2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı ORtaöğretim sınavının sonuçları 24 Aralık 2020 günü açıklanacak. Sınav sonuçları ÖSYM aracılığıyla açıklanacak. KPSS sonucunu bekleyenlerle bilgi alış verişi için TIKLAYIN