İnfaz Koruma Memuru, Zabıt Katibi ve Mübaşir Alımında KPSS Puan Şartı Belli Oldu (Katip, Gardiyan Adalet Bakanlığı CTE)

Adalet Bakanlığı bünyesine yapılacak kamu personeli alımında yönetmelik değişti. Yönetmelik değişikliği ile birlikte KPSS puanının kaç olacağı da duyuruldu.

İnfaz Koruma Memuru, Zabıt Katibi ve Mübaşir Alımında KPSS Puan Şartı Belli Oldu (Katip, Gardiyan Adalet Bakanlığı CTE)

İKM, zabıt katibi ve mübaşir alımında KPSS puanı netleşti.

Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine personel alımı öncesi yönetmelik değişikliği yapıldı. 8 Aralık 2020 tarihli Resmi Gazete sayısında yayımlanan açıklamada memur alımında bazı düzenlemeler yapıldığı ve bazı mezunlara öncelik verildiği bildirildi. Yayımlanan yönetmeliğe baktığımızda KPSS puan şartına da yer verildiği görüldü.

HANGİ MEZUNLARA BAŞVURUDA ÖNCELİK VERİLDİ?

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemede, Adalet Bakanlığı memur alımında "Zabıt kâtibi, mübaşir, infaz ve koruma memuru ve cezaevi kâtibi kadroları için seçim yapılırken; hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu veya meslek yüksekokullarının adalet, adalet ön lisans veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı, lise veya meslek liselerinin adalet alanı ve ilgili mevzuat uyarınca bunlara denkliği kabul edilen program veya alan mezunlarına öncelik tanınır.” denildi. 

DİĞER MEZUNLAR BAŞVURU YAPAMAYACAK MI?

Bu yönetmelik değişikliği sadece öncelik konusunda. En az lise mezunları bu kadrolara yapılacak alıma başvuru yapabilecek. Ancak seçim aşamalarında yukarıda yazan bölümlerden mezun olanlar daha avantajlı olacak.

KPSS PUANI NETLEŞTİ

İKM, katip, mübaşir alımında KPSS puanına da söz konusu yönetmelikte yer verildi. Yönetmelikte , "657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre yapılan merkezî sınava girip en az yetmiş puan alanlar arasından..." denildi. Bu madde ile birlikte yeni infaz koruma memuru, katip ve mübaşir alımında KPSS şartının 70 olacağı görüldü.

Birçok aday puanın 60'a çekilmesini istiyor. Sizce 60 olmalı mı? Yorum kısmı aşağıda.ANKETE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

Yönetmelik değişikliği sonrası ilanın kısa sürede gelmesi bekleniyor. 

İLAN GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN