Hükümetten Sağlık Personeli, Memur ve EKPSS Atama Açıklaması: Alım Yapılacak Kadrolar Açıklandı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kamuya personel, memur ve engelli personel alımı açıklaması geldi. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk , 2021 yılında alım yapılacak kadroları duyurdu.

Hükümetten Sağlık Personeli, Memur ve EKPSS Atama Açıklaması: Alım Yapılacak Kadrolar Açıklandı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na memur ve sağlık personeli ve EKPSS atama açıklaması.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Bakanlığını 2021 yılı bütçesinin sunumuna katıldı ve önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada personel alımı sorusuna yanıt verdi. İlanlar için TIKLAYIN

ENGELLİ ATAMASI

Engelli memur alımına değinen Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, "2002 yılında istihdam edilen engelli sayımız 5.777 idi. Son on sekiz yılda yaptığımız atamalarla beraber bu rakam 57.809 sayısına gelmiş durumda. Biz istiyoruz ki engellilerimiz her alanda çalışsınlar ve bunun için sadece kamuda değil, özel sektörde de özel sektörü teşvik edici uygulamalar gerçekleştirebiliyoruz. Dolayısıyla kamudaki engelli memurlarımızın sayısı 10 kat artmış oldu. Bu sene EKPSS salgın süreci tedbirleri kapsamında 15 Kasımda gerçekleştirilmişti ve biz şu anda kurumlarımızdan engelli memur atama taleplerini topluyoruz. Talepler bittiği zaman da inşallah ocak ayı içerisinde atamalarımızı gerçekleştirmiş olacağız. Peki, engellilerimiz için özel sektörde ne yapıyoruz? Bir kere, korumalı iş yeri diye bir uygulamamız var. Korumalı iş yerlerinde biz sigorta primine ait işveren hissesini hazine tarafından ödeniyor engellilerin işsizlik sigortası işveren payı. Aynı zamanda korumalı iş yerleri toplam 90 engelli istihdam edilebilmekte ve Bakanlığımız da korumalı iş yerlerinde istihdam edilen her bir engelli için teşvik ödemesi yapmakta. Onun haricinde bu sene biz engellilerimiz, engelli kardeşlerimiz kendi iş yerlerini de kurabilsinler diye engelli hibe desteğini 50 bin liradan 60 bin liraya çıkarttık ve bunu corona başladığından beri engellilerimizle bu alanda yani giriş, engelli hibe desteği kapsamında 100 milyon lirayı aşkın kaynak da aktarmış olduk. Yine, İŞKUR aracılığıyla engellilerimize yönelik girişimcilik koçluğu, iş koçluğu gibi uygulamalarımız var ve böylelikle istihdama katılmalarını, iş gücüne katılmalarını da kolaylaştırmaya devam ediyoruz. Engellilerimize yönelik yine teşvik mekanizmalarımız da mevcut." ifadelerini kullandı.

MEMUR VE SAĞLIK PERSONELİ ALIMI YAPILACAK

Bakan Selçuk açıklamasının devamında 2019 yılında 2 bin 313 sözleşmeli kamu personeli alımı yapıldığını söyledi ve 2021 yılında da sosyal çalışmacı, psikolog, çocuk gelişimcisi, fizyoterapist, diyetisyen, sağlık personeli, psikolojik danışmanlık ve rehberlik alanların kadrolarına personel alımı yapılacağını söyledi. Bakan Selçuk, “2019 yılı içerisinde fizyoterapist atamaları beklemektedir.” diye bir soru vardı. 2019 yılı içerisinde biz 2.313 pozisyona sosyal çalışmacı, psikolog, çocuk gelişimcisi, fizyoterapist, diyetisyen, sağlık personeli, psikolojik danışmanlık ve rehberlik alanlarında gerçekleştirdik. Bunlardan 80 adedi de fizyoterapist olarak işe alındı; 2021 yılı içinde yeni pozisyon ihdaslarımız olacak. İnşallah daha çok fizyoterapistimize de iş sahası açmış olacağız." dedi.

İLAN YAYIMLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN