Değişiklik Yapıldı: Bir Kuruma Daha Kamu Personeli Alımında KPSS Şartı Olmayacak

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında önemli bir karar yayımlandı. Yayımlanan kararda HSK , KPSS yönetmeliğinin dışına alındı. İşte o karar ve detaylar.

Değişiklik Yapıldı: Bir Kuruma Daha Kamu Personeli Alımında KPSS Şartı Olmayacak

Bir kuruma daha memur alımında KPSS aranmayabilir.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında önemli bir karar yayımlandı. Yayımlanan karar , Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik başlığı ile duyuruldu. 

Bugün yayımlanarak yürürlüğe giren kararda bir kurum daha KPSS yönetmeliği dışında bırakıldı. 

Bugün yayımlanan karar şu şekilde:

MADDE 3

Bugün yayımlanan kararda, 18 Şubat 2002 tarihli kararın 3 'üncü maddesine HSK 'nın da eklendiğine yer verildi. Madde 3 şu şekildeydi:

"Adalet Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı ile İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarının Bakanlık Teftiş Kurulları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Askeri Adalet Teftiş Kurulları, kaymakam adayları, Dışişleri Bakanlığı aday meslek memurları, aday konsolosluk ve ihtisas memurları, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar uzman yardımcıları, İletişim uzman yardımcıları ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun değişik 1 inci maddesinin üçüncü fıkrasında sayılanlar ile Devlet senfoni orkestraları ve Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçıları bu Yönetmeliğin kapsamı dışındadır."

Buna HSK 'nın da eklenmesi ile Hakimler ve Savcılar Kurulu 'na memur alımları KPSS yönetmeliği dışına çıkarıldı. Hakimler ve Savcılar Kurulu 'na memur alımı KPSS şartı aranmaksızın yapılabilecek.

Peki sizce KPSS'nin aranmaması doğru mu? Aşağıdaki yorum kısmından yorumlarınızı yazabilirsiniz.