2022 KPSS ÖABT Soru ve Cevapları Yayımlandı

Bugün ülke genelinde yapılan ve öğretmen adaylarının katıldığı 2022 KPSS ÖABT oturumu soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı.

2022 KPSS ÖABT Soru ve Cevapları Yayımlandı

2022 KPSS ÖABT Soru ve Cevapları Yayımlandı

2022 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nin (ÖABT) oturumu bugün ülke genelinde tamamlandı. Eğitim fakültesi mezunu binlerce öğretmen adayının katılığı ÖABT oturumunda İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Fen Bilimleri, Matematik Öğretmenliği (Lise) ve Kimya/Kimya Teknolojisi alanlarından katılan adaylara 150 dk süre verilirken, diğer adaylara ise 120 dk süre verildi. 

Bugün tamamlanan 2022 KPSS ÖABT oturumu sonrasında adaylar sınavda sorulan soruları ve cevapları merak ederken, ÖSYM akşam saatlerinde yaptığı açıklamada 2022-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nin (ÖABT) temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarlarının erişime açıldığını duyurdu. 

2022 KPSS ÖABT oturumuna katılan adaylar 12 Ekim 2022 tarihine kadar ÖABT'nin temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarlarına https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden ulaşabilecek. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada  "Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz." ifadeleri kullanıldı.