2020 KPSS Öncesi Dikkat Çeken Değişiklik Açıklaması!

2020 KPSS 'ye geri sayım devam ederken TBMM'de KPSS geçerlilik süresi ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. İşte o açıklamanın detayları.

2020 KPSS Öncesi Dikkat Çeken Değişiklik Açıklaması!

Son dakika haberi: 2020 KPSS ile ilgili önemli teklif.

TBMM Genel Kurulu 'nda 2020 KPSS ile ilgili önemli bir açıklama geldi. İstanbul Milletvekili Ali Şeker yaptığı son dakika açıklamasında KPSS başvuru ücretlerine zam yapılıp yapılmayacağını sorarken , 2018 KPSS geçerlilik süresinin uzatıulmasını istedi. 

2018 KPSS GEÇERLİLİK SÜRESİ

Bilindiği üzere 2018 yılı KPSS geçerlilik süresi bu sene dolacak. KPSS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardındna artık 2018 KPSS puanları kullanılamayacak. Genel Kurul 'da konuşan İstanbul Milletvekili Ali Şeker , 2018 KPSS geçerlilik süesinin 1 yıl daha uzatılmasını istedi. 

Şeker açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Haziran ayı sonunda 2020 yılı KPSS başvuruları başlıyor ancak tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de derinden etkileyen coronavirüs salgını sebebiyle adaylar 2018 KPSS geçerlilik süresinin bir yıl daha uzatılmasını talep ediyorlar çünkü yüksek puan alan birçok aday düşük kadro kontenjanları ve yandaşa özel kadro ilanları sebebiyle bu puanlarını kullanamadılar. Bunların içerisinde çok sayıda sağlıkçı var, çok sayıda engelli var, çok sayıda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvuran var."

KPSS ÜCRETİNE ZAM

KPSS başvuru ücretine zam konusuna değinen Şeker, "Genç işsizliğin yüzde 24,6 olduğu, her 4 gençten 1’inin işsiz, 1’inin de ne işte ne eğitimde olduğu bir durumda gençlerimizin KPSS’yle ilgili bir diğer önemli endişesi de KPSS ücretlerine ilişkin. KPSS ücretlerine geçen yıl yüzde 25 zam yapılmıştı, bu yıl tekrar bir zam yapılmasın. KPSS, ÖSYM’nin geçim kaynağı olmasın. Halkın geçim kaynağı için halkımızı işe yerleştirelim." dedi.

ADAYLARIN TALEPLERİ

Peki sizce 2018 KPSS geçerlilik süresi 1 yıl daha arttırılmalı mı? Ankete katılmak ve kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

KPSS BAŞVURU TARİHLERİ

Lise , ön lisans ve lisans KPSS başvuru tarihleri şu şekilde:

KPSS BAŞVURUSU BAŞLADIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN