2019/2 KPSS Tercihleri ile Mülakatsız Memur Alımında Sevindiren Gelişme

KPSS tercihleri ile mülakatsız memur alımı için son dakika açıklaması. Yapılan açıklamada memur alımı için belediyelerin kadro taleplerini iletmesi istendi. İşte detaylar.

2019/2 KPSS Tercihleri ile Mülakatsız Memur Alımında Sevindiren Gelişme

2019 KPSS tercihlerinin ikincisi için son dakika gelişmesi.

Bilindiği üzere belediyeler , geçtiğimiz yıl yapılan yönetmelik değişikliği sonrası personel alımlarını açıktan mülakat yolu ile yapmaya başladı. Ancak Yüksek Mahkeme 'nin verdiği karar ile bu şekilde alımın hukuka uygun olmadığına hükmetti.

Bu şekilde alım için kanun değişikliğinin gerektiği bildirildi. Bu karar sonrası KPSS tercihleri ile personel alımı için bir resmi yazı gönderildi. Gönderilen resmi yazıda memur alımı için blediyelerin bildirim yapması istendi.

Söz konusu resmi yazı şu şekilde;

Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğünün 10 Ekim 2019 tarihli yazısında;

Kamu görevlilerine ilk defa atanacaklar için yapılacak sınavlar hakkında genel yönetmelik gükümleri çerçevesinde belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların kurmuş olduğu mahalli idare birliklerine ilk defa memur alımlarının merkezi yerleştirme yoluyla da karşılanabilmesi amacıyla mezkur yönetmeliğin kapsam başlıklı 2 nci maddesi hükmüne göre itfiaye eri dışındaki B grubu kadrolara aynı yönetmeliğin dördüncü bölümünde düzenlenen merkezi yerleştirme usulüyle personel temin edebilmeleri yönünde görüş bildirilmiştir. 

KPSS sonuçları esas alınacak *ikinci bir sınav veya mülakat yapılmaksızın- personel talebinde bulunmak isteyen yerel yönetimlerin 2019 yılı Aralık ayında yapılması öngörülen KPSS -2019/2 merkezi yerleştirmeleri için 18 Ekim tarihine kadar DPB üzerinden taleplerini bildirmeleri ve onaylanan taleplerini raporlayarak ayrıca resmi yazı ekinde Çalışma Genel Müdürlüğüne intikal etirmeleri gerekmekte olup , iliniz dahilindeki belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların kurmuş olduğu mahalli idare birliklerine duyurulması hususunda  gereğini arz ederim.

KPSS tercihlerini bekleyen kadın erkek  diğer adaylarla bilgi alış veirşi için TIKLA KATIL

KPSS TERCİH TARİHİ

KPSS 2019/2 tercihleri 3 Aralık 2019 günü yapılacak. KPSS tercih duyurusu geldiği anda bildiirmle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN