2019 KPSS GK Genel Kültür Soru ve Cevapları-Aday Yorumları (Tarih-Yurttaşlık-Coğrafya-Güncel Bilgiler)

2019 KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek testleri yapıldı. Bu yılın Kamu Personeli Seçme Sınavı ilk oturumlarının sona ermesinin ardından adaylar , sınavda çıkan soru ve cevapları, aday yorumlarını araştırmaya başladı.

2019 KPSS GK Genel Kültür Soru ve Cevapları-Aday Yorumları (Tarih-Yurttaşlık-Coğrafya-Güncel Bilgiler)

2019 KPSS GK GY sınavı sona erdi.

Yüz binlerce adayın katılımı ile gerçekleşen 2019 KPSS 'sinin ilk oturumu Genel Kültür ve Genel Yetenek testleri sona erdi. Toplamda 120 soru adaylara soruldu ve 120 soru için adaylara 130 dakika süre verildi. 

Saatler 10.15 'i gösterdiğinde başlayan sınav , saatler 12.25 'i gösterdiğinde sona erdi. Sınavın sona ermesinin ardından adaylar , Genel Kültür testinde çıkan soruların cevaplarını araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak bu haberimizi , adayların Genel Kültür testinde çıkan soruları yorumlaması, sınava giren diğer adaylarla bilgi alış verişi yapması, merak ettiği soruların cevabını diğer adaylarla değerlendirmesi için kaleme aldık.

SORULARIN DAĞILIMI VE PUAN HESAPLAMASINA ETKİSİ

GENEL KÜLTÜR SORULARI , CEVAPLARI VE ADAY YORUMLARI

ÖSYM Başkanlığı 'nın soru ve cevapları yayımlayacağı tarih ve saat henüz belli değil. KPSS soru ve cevap kitapçıkları yayımlandığı anda kamubulteni.com 'da olacak. Mobil uygulamamızı indirin ve soru ile cevap kitapçıkları geldiği anda bildirimle haberdar olun.

Aşağıdaki yorum kısmından Genel Kültür testindeki soruları ve hatırladığınız cevapları yazabilir , diğer adaylarla bilgi alış verişi yapabilirsiniz.

Adayların paylaştığı bazı cevaplar şu şekilde;

Ortadoğu teknik üniversitesi

Yavuz

Dumlupınar

Köy 2000

Yüzde 5

Bireysel başvuru anayasa mahkemesi

Sebilürreşat

İsim değiştirmek mahkeme

Miri arazi özel mülkiyet yaygınlaşması

Fahreddin paşa

Yatıştırma politikası

Heyeti vükela merkezi idarede değişiklik

Uygurlarla ilgili sorunun cevabı Manas Destanı.

KPSS 'ye giren kadın-erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için TIKLA

KPSS SONUÇLARI 

KPSS sonuçları 29 Ağustos 2019 günü açıklanacak. Sonuçlar açıklandığında ve KPSS ile memur alımlarından bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA