2019 KPSS Başvuru Ücreti Ne Kadar? Kamu Personeli Seçme Sınavı Başvurusu Başladı mı?

2019 KPSS başvuruları için geri sayım sona eriyor. A grubu ve öğretmenlik sınavları için başvurular bugün başlıyor. Peki sınav ücreti ne kadar olacak?

2019 KPSS Başvuru Ücreti Ne Kadar? Kamu Personeli Seçme Sınavı Başvurusu Başladı mı?

2019 KPSS başvuru ücreti ne kadar?

2019 KPSS başvuruları bugün başlıyor. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarfsaındna alınacak KPSS başvurularında adaylar , A grubu ve öğretmenlik  sınavlarına girmek için başvuru yapacak.

KPSS başvuruları için ÖSYM 'den henüz duyuru gelmedi. Gün içinde duyuru gelecek ve KPSS başvuruları alınmaya başlanacak.

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavının başvuru ücreti 60 TL'ydi. Sınava girmek isteyen adaylar, her bir oturum için 60 TL olan başvuru ücretini yatırmıştı. Bu yıl diğer sınav ücretlerine ortalama yüzde 20 'lik bir zam geldi.

Zam tarifesi adayların tepkisine neden oldu. Tüm öğrenciler sınavlardan ücret alınmamasını istiyor ancak ÖSYM bu konuda bir düzenlemeyi henüz yapmadı. 

KPSS sınav ücretine de yüzde 20 'lik bir zam gelmesi ve sınavda her oturum için adayların 70-75 TL ödeme yapması bekleniyor. 

ÖSYM KPSS başvuru kılavuzunu yayımladığında detaylar belli olacak. 

BAŞVURULAR BAŞLADIĞINDA VE BAŞVURU KILAVUZU YAYIMLANDIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN