ÖSYM, KPSS Tercih Ücretine Zam Yaptı

Son dakika haberi: ÖSYM , KPSS tercih ücretlerine 2019 yılında zam yaptı. Büyük tepki çeken ve kaldırılması beklenen tercih ücreti daha da arttı.

ÖSYM, KPSS Tercih Ücretine Zam Yaptı

Son dakika haberi: ÖSYM tercih ücretine zam yaptı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından önceki gün KPSS 2019/3 tercih kılavuzu yayımlandı. Yayımlanan tercih kılavuzu, KPSS sonrası ikinci merkezi atama olduğu için tercih yapacak adaylar , tercih ücreti ödeyecek.

İnternetten ais.osym.gov.tr adresi üzerinden tercihlerini ÖSYM Başkanlığı 'na bildiren adaylar , daha sonra anlaşmalı bankalara tercih ücretini ödeyecek. 2018 yılında tercih ücreti 15 TL'ydi.

TERCİH ÜCRETİNE ZAM GELDİ

ÖSYM Başkanlığı tarafından açıklanan 2019/3 KPSS tercih kılavuzunda , tercih ücretinin 20 TL olduğuna yer verdi. 

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Yerleştirme ücreti 20,00 TL’dir. Adaylar tercihlerini yaptıktan sonra yerleştirme ücretini yatıracaklardır. Yerleştirme ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecektir. Yatırılan yerleştirme ücretleri her ne sebeple olursa olsun iade edilmeyecektir. Yerleştirme ücretini banka şubesinden yatıracak adaylar, bankaların çalışma saatlerini gözönünde bulundurmalıdır. Yurt dışındaki adaylar, tercihlerini yaptıktan sonra yerleştirme ücretini ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaklardır."

SESSİZ SEDASIZ ZAM GELDİ

ÖSYM, KPSS tercih ücretine sessiz sedasız 5 TL zam yaptı. Adaylar , tercih ücretinin kaldırılmasını beklerken ÖSYM, adayların sesine kulak tıkayarak tercih ücretine bir de zam yaptı. 

Kamubulteni.com  | Ankara