KPSS Lise Puan Hesaplama-Kaç Nete Kaç Puan Gelir? (70 Almak için Kaç Net Gerekiyor?)

2018 Lise KPSS puan hesaplama nasıl yapılır? KPSS 'de kaç nete kaç puan gelir? 70 almak için kaç net yapmak gerekiyor? Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinden kaç net kaç puan getirir? Detaylar haberimizde.

KPSS Lise Puan Hesaplama-Kaç Nete Kaç Puan Gelir? (70 Almak için Kaç Net Gerekiyor?)

7 Ekim günü lise KPSS sınavı yapılacak.

Tek oturumda yapılacak sınavın, Türkiye tarihinin şimdiye kadar en fazla katılımla gerçekleşecek sınavı olması bekleniyor. 2016 'da yapılan sınava 3,5 milyona yakın kişi başvuru yapmıştı. 207 ve 208 'de mezun olan lise mezunları da bu sayıya eklenince 4 milyona yakın adayın sınava girmesi bekleniyor. 

Sınav saatler 10.15 'i gösterdiğinde başlayacak. Sınavda adaylara Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinden toplamda 120 soru sorulacak. bu sınavın sonucuna göre adaylar 2020 'ye kadar yapılacak memur alımlarına başvuru yapabilecek. 

Kamu personeli adayları için ciddi bir aşama olan KPSS, 120 dakika sürecek. Adayların bu 120 dakikanın tamamını kullanması ve yapabildiği kadar soru yapması tavsiye edilir. Bu sınavdan alınacak puan 2020 yılına kadar geçerli olacak.

Alınacak puanın bu kadar önemli olduğunun farkında olan adaylar, şimdiden KPSS puan hesaplama motorunu araştırmaya başladı. Lise KPSS'de kaç nete kaç puan geleceğini merak eden adaylar için biz de Kamubulteni.com olarak bu haberimizi kaleme aldık.

Sınav öncesi ve sınav sonrası adayların en çok merak ettiği konu KPSS puan hesaplaması olacak.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada KPSS puan hesaplama metodu şu şekilde;

0,5 KURALI VAR

Lise KPSS'sinde, daha önce DGS'de ve lisans KPSS'de uygulanan 0,5 kuralı var. Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinden en az 0,5'er neti olmayan  adayların KPSS puanı hesaplanmayacak. Bu nedenle her iki testten de en az 0,5 net yapın. Aksi durumda bir testte 60 net yapıp diğer testte 0 net yaparsanız bile puanınız hesaplanmayacak.

KAÇ NETE KAÇ PUAN GELİR?

YENİ POLİS-ASKER-MEMUR ALIMLARINDAN BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara
Kaynak: Kpssuzmanı.com