KPSS 2018/2 Tercihlerinde KPSS Taban Puanı Kaça Kadar Düşer?

2018/2 KPSS tercihlerinde 1700 'den fazla memur alımı yapılacak. Peki memur kadroları için KPSS taban puanı kaça kadar düşer?

KPSS 2018/2 Tercihlerinde KPSS Taban Puanı Kaça Kadar Düşer?

KPSS 2018/2 tercih kılavuzunun yayımlanmasının ardından en çok merak edilen konu KPSS puanı kaça kadar düşer konusu oldu.

Tercih yapacak adaylar, önceki atamada hangi kadronun kaç puanla kapattığını, hangi illere başvuru yapması gerektiğini araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak önceki tercih sonuçlarına göre sayısal verilere haberimizde yer verdik. 

KPSS TERCİH SONUÇLARI VE KPSS TABAN-TAVAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

LİSE MEZUNU MEMUR ALIMI EN DÜŞÜK PUANLAR

Lise mezunu kadrolara baktığımızda hizmetli kadrosuna 94, şoför kadrosuna 88-89 puan ile atama yapılırken en düşük atama 70 puan ile Hayvan Bakıcısı kadrosuna yapıldı. İşte o kadrolar,

ÖN LİSANS MEZUNU MEMUR KADROLARI TABAN PUANLARI

Önceki atamaya baktığımızda Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrosuna 67 puanla atama yapılırken hemşire kadrosuna 71 KPSS ile memur ataması yapıldı.

KPSS 2018/1 tercih sonuçlarına baktığımızda ön lisans mezunu memur kadrolarında KPSS taban puanları şu şekilde;

Tüm kadroların taban puanları için TIKLAYIN

LİSANS MEZUNU MEMUR KADROLARI TABAN PUANLARI

Lisans mezunu memur kadrolarına baktığımızda Ankara Üniversitesi memur kadrosuna 65 KPSS ile, SGK Mütercim kadrosuna 66, DHMİ'ye ARFF memuru kadrosuna 67 ile atama yapıldı.

Lisans mezunu tüm kadroların taban puanları için TIKLAYIN

KPSS PUANLARI DAHA YÜKSEK OLACAK

KPSS 2018/2, 2018 sınavları sonrası yapılan ilk merkezi yerleştirme olduğu için KPSS taban puanlarının bu tabloda belirtilenlerden daha yüksek olması bekleniyor. Siz de başvuru yaptığınız kadroyu  ve KPSS puanınızı aşağıdaki yorum kısmına yazarak diğer adaylarla bilgi alış verişi yapabilirsiniz.

KPSS TERCİH SÜRECİNDEN, MEMUR ALIMLARINDAN VE DAHA FAZLASINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN