2018 Lise KPSS İçin Önemli Son Dakika Uyarısı (Giriş Belgesi, Saat, 0,5 Kuralı)

Lise mezunlarının gireceği Kamu Personeli Seçme Sınavı 7 Ekim 'de. Sınava girecek adaylar için son dakika uyarıları geldi. Ortaöğretim KPSS için son dakika uyarıları ve sınav giriş belgesi çıkarma adresi haberimizde.

2018 Lise KPSS İçin Önemli Son Dakika Uyarısı (Giriş Belgesi, Saat, 0,5 Kuralı)

Lise KPSS 'ye girecek adaylar için son dakika uyarıları geldi.

7 Ekim günü Türkiye genelinde bulunan sınav merkezlerinde 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı Ortaöğretim düzeyi oturumu gerçekleşecek. Tek oturum şeklinde gerçekleşecek olan KPSS'ye 4 milyona yakın kişinin girmesi bekleniyor.

Sınava saatler kala ÖSYM'den bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada adaylara saat uyarısı yapıldı. Lise KPSS 'ye girecek olan adaylara yönelik yapılan saat uyarısında, saatler 10.00 'ı gösterdikten sonra kimsenin sınav salonlarına alınmayacağına yer verildi.

Saat 10.15 'te başlayacak olan KPSS için en geç saat 10.00 'da sınav salonu içinde hazır bulunmanız gerekmektedir. ÖSYM'den yapılan uyarı şu şekilde;

SINAV GİRİŞ BELGENİZİ ÇIKARIN

Sınav giriş belgenizi çıkarmak için KPSS gününü beklemeyin. Pazar günü sabah saatlerinde çıktı alacağınız yerlerin çoğu kapalı olacağı için sınav giriş belgenizi bugün ya da 6 Ekim günü muhakkak çıkarın. 

Sınav giriş belgenizi ais.osym.gov.tr adresi üzerinden giriş yaparak çıkartın.

0.5 KURALI VAR

KPSS 'ye girecek adaylar için en önemli noktalardan biri. Sınavda Genel Kültür ve Genel Yetenek teslerini çözeceksiniz. Ama puanınızın hesaplanması için iki testten en az 0,5 net yapmanız gerekmektedir. İki testten herhangi birinden ya da ikisinden 0,5 net ve üstünde yapmazsanız KPSS puanınız hesaplanmayacak ve sınava girmemiş sayılacaksınız. Bu nedenle GK ve GY testlerinden en az 0,5 net yapın.

SINAV SONRASI ADAYLAR KAMUBULTENİ 'NDE

7 Ekim günü gerçekleşecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonrası sınav sorularını değerlendirmek, soruların cevaplarına ulaşmak, soru ve cevapları erişime açıldığı anda haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını telefonunuza aşağıdaki linklerden indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER