2018 KPSS Sonuçları Perşembe Günü Açıklanacak ! İşte Lise, Önlisans ve Lisans KPSS Tercih ve Atama Tarihleri

2018 Kamu Personeli Seçme Sınavı'na ön lisans düzeyinden giren adayların sonuç duyurusu bekleyişlerinde sona gelindi. ÖSYM tarafından paylaşılan sınav takvimine göre ilgili sınavın sonuçları bu hafta açıklanacak.

2018 KPSS Sonuçları Perşembe Günü Açıklanacak ! İşte Lise, Önlisans ve Lisans KPSS Tercih ve Atama  Tarihleri

ÖSYM tarafından memur adaylarına yönelik uygulanan Kamu Personeli Seçme Sınavı bu yıl ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyinden gerçekleşti. Lise ve Lisans KPSS sonuçları ÖSYM sitesinden daha önce açıklanmıştı. 4 Kasım 2018 tarihinde uygulanan Ön Lisans KPSS 'ye ait sorular ve cevap anahtarı ise ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 6 Kasım 2018 tarihinde yayımlanmıştı. Söz konusu duyurunun da yayımlanmasıyla birlikte milyonlarca memur adayı ve ailesi ÖSYM'den yapılacak sonuç duyurusuna kitlenmiş durumda.

KPSS 2. YERLEŞTİRME TERCİHLERİ 11-20 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA ALINACAK

ÖSYM'nin sınav takvimine göre ilgili sınava ait sonuç duyurusu 29 Kasım tarihinde sonuc.osym.gov.tr adresinden yayımlanacak. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte adaylar elde ettikleri KPSS puanlarıyla kamu kurum ve kuruluşlarının açıktan memur alımları ve merkezi atamalara başvuru yapmaya hak kazanacak. Bu yıl ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ilk merkezi atama için tercihler 26 Haziran ile 5 Temmuz 2018 tarihleri arasında ais.osym.gov.tr adresinden alınmıştı. KPSS 2. Yerleştirme için belirlenen tarih aralığı ise 11-20 Aralık oldu.

ARALIK AYININ BAŞINDA TERCİH KILAVUZU VE ROBOTUNUN YAYIMLANMASI BEKLENİYOR

Aralık ayının başında ÖSYM'nin KPSS Tercih Kılavuzunu yayımlaması, yine aynı tarihlerde de tercih robotunun Devlet Personel Başkanlığı'nca yayımlanması bekleniyor. Tercih kılavuzu ve tercih robotu duyurusu yayımlandığı anda siz değerli ziyaretçilerimizi kamu bülteni uygulaması ve sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla bilgilendireceğiz.